Film i serije

Skarlet Johanson tužila Dizni zbog strimovanja "Crne udovice"

Skarlet Johanson tužila Dizni zbog strimovanja "Crne udovice"
Foto: Tanjug/AP | Skarlet Johanson tužila Dizni zbog strimovanja "Crne udovice"
Tanjug

Glumica Skarlet Johanson podnijela je tužba Višem sudu u Los Anđelesu protiv kompanije Dizni zbog kršenja ugovora, nakon što je kompanija emitovala film "Crna udovica" na svojoj striming platvornim Dizni+ istovremeno sa početkom prikazivanja u bioskopima, javljaju svjetski mediji.

U tužbi se navodi da se Johansonova sa kompanijom dogovorila da će njen honorara najvećim dijelom zavisiti od prihoda koji film ostvari.

Ona je navela da joj je kompanija Marvel studios, koja je u vlasništvu Diznija, obećala da će dugo očekivani film o superherojima imati "premijeru u bioskopima" i da je razumijela da to podrazumijeva tradicionalni okvir vremena koje će proći prije nego što film bude strimovan, prenosi BBC.

"Crna udovica", film koji je neka vrsta Marvelove verzije filmova o Džejsonu Bornu, postavio je rekord na boks ofis listi za period panedimije viursa korona, pošto je prvog vikenda prikazivanja ovog mjeseca zaradio 218 miliona dolara.

Kako je prenio CNN, iz Diznija je navedeno da "nema nikakvih razloga" za podnošenje tužbe, koju je ocijenio kao "posebno tužnu i uznemirujuću zbog nemarnog zanemarivanja užasnih i dugotrajnih efekata pandemije na globalnom nivou".

U saopštenju se ističe da se Dizni u potpunosti pridržavao ugovora sa Skarlet Johanšon i ocijenjuje da je "štaviše, objavljivanje ''Crne udovice'' na platformi Dizni+ značajnopoboljšalo izglede da ona zaradi dodatnu kompenzaciju nakon 20 miliona dolara koje je do danas dobila.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije