Film i serije

Snima se film o životu Džeja, zvaće se po njegovoj legendarnoj pjesmi

Snima se film o životu Džeja, zvaće se po njegovoj legendarnoj pjesmi
Foto: Arhiva | Snima se film o životu Džeja, zvaće se po njegovoj legendarnoj pjesmi
N.N.

Život Džeja Ramadanovskog biće pretočen na platno.

Komisija Filmskog centra Srbije, u kategoriji sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova, predložila je da se podrži pet projekata, što je Upravni odbor FCS i prihvatio.

Narednih godina gledaćemo nove projekte Marka Đorđevića, Vladimira Blaževskog, Nemanje Ćeranića, Vasilija Nikitovića i Petra Ristovskog. Lijepe vesti su da će se raditi biografska priča o nedavno preminulom pjevaču Džeju, prenosi Srbija danas.

Film će se zvati po legendarnom hitu

Film "Nedelja", po scenariju Stefana Boškovića i u režiji Nemanje Ćeranića, FCS će sufinansirati sa 20 miliona dinara. Ćeranić je radio seriju "Grupa" i film "Lihvar". Fokus u ovom scenariju je njegovo detinjstvo i odrastanje u domu.

"Uzbudljiva priča o životu Džeja Ramadanovskog data je bez suvišne patetike, sa upečatljivim likovima. Scenario se drži bitnih činjenica iz pjevačeve biografije, tretirajući ih sa simpatijama prema glavnom junaku, koje prikaz surove realnosti s kojom je bio prinuđen da se suočava ne dovodi u pitanje, nego naprotiv, kako to u uspješnim kinematografskim ostvarenjima i treba da bude - naglašava - navodi se, pored ostalog, u obrazloženju članova komisije, koji predviđaju da je riječ o potencijalnom bioskopskom hitu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije