Film i serije

Snimanje filma "Rust" se nastavlja, Boldvin u glavnoj ulozi

Snimanje filma "Rust" se nastavlja, Boldvin u glavnoj ulozi
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Snimanje filma "Rust" se nastavlja, Boldvin u glavnoj ulozi
Nezavisne novine

Snimanje filma "Rust" (Rđa) tokom kog je nastradala direktorka fotografije Halina Hačins, biće nastavljeno sa Alekom Boldvinom u glavnoj ulozi iako je protiv njega podignuta optužnica za ubistvo iz nehata.

Predstavnica produkcije potvrdila je da se i Džoel Souza, reditelj koji je ranjen, nakon što je metak ispaljen iz pištolja-rekvizita na setu najprije pogodio Hačins, takođe vraća ovom projektu.

Suprug pokojne Haline, Met Hačins, ostaje na mjestu izvršnog producenta, piše Sky News.

Hačins je poginula na filmskom setu kada je metak iz pištolja iz kojeg je pucao Boldvin pogodio nju i Souzu.

Glumac je postigao nagodbu sa porodicom Hačins po kojoj Met preuzima produkcijsku ulogu, a snimanje se nastavlja ovog mjeseca. Boldvin, inače, negira odgovornost za pucnjavu.

Rekao je da pravi meci nikada ne bi smjeli da budu na filmskom setu i da su osobe koje rukuju oružjem odgovorne za sve što se desilo. Istraga sada treba da otkrije kako su pravi meci dospjeli na set. Pravni analitičari kažu da će se tužioci suočiti sa teškom borbom optužujući Boldvina bez dokaza da je znao da su meci u pištolju pravi i da nije preduzeo nikakve mjere zaštite.

Tužiteljka prvog sudskog okruga Novog Meksika Meri Karmak-Altvi podigla je optužnicu za ubistvo iz nehata protiv holivudskog glumca Aleka Boldvina ali i Hane Gutijeres Rid, koja je bila zadužena za oružje na snimanju filma, prenosi Euronews.

Pomoćnik reditelja Dejvid Hols, koji je takođe trebalo da bude optužen, sklopio je nagodbu, prema kojoj je priznao nemar prilikom upotrebe oružja, navela je tužiteljka u saopštenju.

"Nakon temeljnog pregleda dokaza i zakona države Novi Meksiko,  odlučila sam da ima dovoljno dokaza da se podnese krivična optužba protiv Aleka Boldvina i ostalih članova ekipe Rast", navela je Karmak-Altvi. 

Istraga o ubistvu do kojeg je došlo u oktobru 2021. godine trajala je više od godinu dana, podsjeća Rojters.

Tokom snimanja ubijena je snimateljka Halina Hačins, a reditelj Džoel Souza je ranjen, kada je scenski pištolj koji je Boldvin koristio tokom probe u oktobru 2021. godine ispalio pravi metak. 

Osoba koja je bila zadužena za oružje na snimanju filma Hana Gutijerez rekla je istražiteljima da je provjerila oružje i da u njemu nije bilo pravih metaka prije fatalnog incidenta.

U tužbi, podnesenoj u februaru prošle godine u Santa Feu protiv koproducenta i glumca Boldvina, produkcijske kompanije, producenata i drugih ključnih članova ekipe, ukazivalo se na brojna kršenja standarda filmske industrije. 

U tužbi koja je kasnije odbačena, navedeno je da je produkcija "odlučila da angažuje najjeftiniju dostupnu ekipu" i da su "svjesno angažovali potpuno nekvalifikovanog saradnika kao oružara i pomoćnog rekvizit majstora".

Porodica Haline Hačins i Alek Boldvin prošle godine postigli su nagodbu u tužbi protiv Boldvina i njegovih saradnika za njenu smrt.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije