Film i serije

Snimanje kadrova filma "Svjedok" nastavlja se u Skelanima

Snimanje kadrova filma "Svjedok" nastavlja se u Skelanima
Foto: Srna | Snimanje kadrova filma "Svjedok" nastavlja se u Skelanima

BRATUNAC - Režiser Denis Bojić sa saradnicima danas je u Bratuncu završio snimanje kadrova za istorijsko-dokumentarni film "Svjedok", a ekipa će snimanje filmskih kadrova nastaviti na području Skelana u srebreničkoj opštini.

Snimanje filma "Svjedok" počelo je u nedjelju, 23. januara, u Kravici.

Bojić je rekao Srni da je danas predviđen razgovor i snimanje sa Cvetkom Ristićem kome su muslimanske snage iz Srebrenice, predvođene Naserom Orićem, 16. januara 1993. godine u porodičnoj kući u selu Kušići kod Skelana, ubile roditelje, sestru i brata, koji još nije pronađen.

Film "Svjedok" snima se u kooprodukciji Radio-televizije Republike Srpske i Centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Republike Srpske.

Ovaj film govori o pokojnom doktoru, patologu Zoranu Stankoviću sa Vojno-medicinske akademije u Beogradu koji je tokom ratova devedesetih godina prošlog vijeka obavio oko 7.500 obdukcija i identifikacija nastradalih srpskih civila i vojnika od Hrvatske, preko BiH do Kosova i Metohije.

Nakon Kravice, te Bratunca i Skelana, film će biti sniman na još četiri lokacije gdje su počinjeni masovni zločini nad Srbima i to u Mrkonjić Gradu 6. februara, zatim u Brodu, Šekovićima i Zvorniku.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije