Film i serije

Snimanje serije "Kosti" počinje sljedeće godine

Snimanje serije "Kosti" počinje sljedeće godine
Foto: Ilustracija | Snimanje serije "Kosti" počinje sljedeće godine

Početkom naredne godine kreće snimanje serije "Kosti", nastavak uspješnog projekta "Meso", po scenariju Nikole Pejakovića Kolje i u režiji Saše Hajdukovića, najavljeno je danas u Vranjačkoj Banji gdje je potpisan ugovor o koprodukciji između banaljučke kuće "Bosonoga produkcija" i RTS-a.

Direktorka kuće "Bosonoga produkcija" Brana Janković i generalni direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević potpisali su Ugovor koji podrazumeva da RTS obezbijedi 95 posto ukupnog budžeta potrebnog za realizaciju serije "Kosti".

Bujošević je prilikom potpisivanja rekao da su odlučili da podrže snimanje nastavka serije zbog kvalitetnog scenarija i na osnovu rezultata koje je postiglo "Meso", a koje je "nadmašili očekivanja svih nas".

Janković je pomenula da su za snimanje "Mesa" morali da podignu kredit i da se sada, zahvaljujući podršci RTS-a, nalaze u izuzetno komfornoj situaciji koja im omogućava da se potpuno posvete kreativnom radu i od serije "Kosti" naprave još bolji i kvalitetniji projekat.

Pripreme za snimanje, kako je navedeno prilikom potpisivanja ugovora, počinju u septembru i trajaće do kraja godine, a početkom naredne godine počinje i snimanje.

Postprodukcija slijedi odmah nakon toga kako bi u sezoni 2019/2020 "Kosti" stigle na male ekrane.

"Velika je čast za jednog reditelja da bude u prilici da čuje ovakve pohvale na temu projekta kojem smo potpuno posvećeni. Ovo su lepi dani za cijelu ekipu "Bosonoge produkcije" i za sve one koji su radili na "Mesu", jer pored ovog ugovora, "Meso" je kao nagradu dobilo i učešće na Montraelskom filmskom festivalu što je za nas velika čast. A "Kosti" će biti još bolje, videćete", naglasio je reditelj Saša Hajduković.

Serija "Meso" prikazivana je na RTS-u krajem prošle godine, a istoimeni film biće prikazan večeras u okviru takmičarskog programa 42. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.

Publika će u takmičarskom programu imati priliku da vidi 10 domaćih igranih dugometražnih filmova nastalih u minulih godinu dana, odnosno između dva festivala - „Grande punto“, po scenariju Vanje Hovan, „O bubicama i herojima“ (Nikola Pejaković, Dimitrije Vojnov, Petar Pašić), „Horizonti“ (Svetislav Dragomirović), „Meso“ (Nikola Pejaković), „Nigde“ (Predrag Velinović), „Izgrednici“ (Ðorđe Milosavljević, Milan Konjević), „Prokleti pas“ (Dragan Pešikan), „Banditi u potrazi za mamom“ (Kosta Ristić) i „Patuljci sa naslovnih strana“ (Milorad Milinković).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije