Film i serije

Pratite nas na Google news

Snimljen film "Bog u cipeli" u regionalnoj koprodukciji

Snimljen film "Bog u cipeli" u regionalnoj koprodukciji
Foto: Ilustracija | Snimljen film "Bog u cipeli" u regionalnoj koprodukciji
Tanjug

Završeno snimanje dugometražnog igranog filma radnog naslova "Bog u cipeli" po scenariju Ognjena Sviličića, koji potpisuje i režiju, i Marije Verhofn, na lokacijama u Zagrebu, Šibeniku, Vodicama i ostrvu Murter, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

Film "Bog u cipeli" je međunarodna koprodukcija srpske filmske kuće Biberče, Maxima filma iz Zagreba i makedonskog Skopje film studija, koja se realizuje uz podršku Filmskog centra Srbije, Hrvatskog audiovizuelnog centra, Makedonske filmske agencije Media i Hrvatske radiotelevizije.

Reditelj je odmah nakon snimanja ušao u postprodukciju filma, koja će se u saradnji sa montažerkom Natašom Pantić i kućom Digitalkraft, odvijati u Beogradu do nove godine.

U filmu glume Franko Jakovčević, Belma Košutić, Karla Brbić, Barbara Vicković, Igor Kovač, Goran Bogdan, Stipe Radoja, Josip Lukić i mnogi drugi.

Autorski tim čine još i direktor fotografije Marinko Marinkić, scenografkinja Ivana Škrabalo, kostimografkinja Emilija Ivanovska Atanasovska, majstor maske Iva Kurobasa, majstor tona Igor Popovski...

"Bog u cipeli" je film o odrastanju, o individualnoj vjeri, o nadi. Glavni junak je dječak Goran, koji je razočaran i bez porodice ostavljen u domu pod patronatom katoličke crkve.

Dječak odbija da se moli jer je bijesan na cijeli svijet. Što ga više prisiljavaju na molitvu i na pravila doma, on je sve buntovniji. U tom svom otporu i nizu događaja kojima i sam učestvuje, on shvata kako ipak postoji nešto izvan nas samih što nas povezuje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije