Film i serije

"Sonikov film 2" od danas u bh. kinima: Povratak omiljenog plavog ježa

"Sonikov film 2" od danas u bh. kinima: Povratak omiljenog plavog ježa
Foto: N.N. | "Sonikov film 2" od danas u bh. kinima: Povratak omiljenog plavog ježa

Omiljeni plavi jež vraća se u avanturi sljedećeg nivoa u "Sonikovom filmu 2", a igranu, akcionu avanturu i komediju inspirisanu svjetski poznatom i popularnom "Seginom" igricom u kinima širom Bosne i Hercegovine publika ima priliku premijerno gledati od danas.

"Nakon što se nastanio u Grin Hilsu, Sonik je željan da dokaže da ima ono što je potrebno da bude pravi heroj. On je na testu kada se dr Robotnik vraća, ovog puta sa novim partnerom - Naklsom, u potrazi za smaragdom koji ima moć da uništi civilizacije. Sonik se udružuje sa svojim pomoćnikom Tejlsom i zajedno kreću na putovanje planetom kako bi pronašli smaragd prije nego što padne u pogrešne ruke", sinopsis je filma.

"Paramount Pictures" nije gubio puno vremena kako bi na platna vratio hitrog plavog ježa, a u nastavku će publika imati priliku vidjeti poznata lica iz Sonikovog kruga prijatelja i negativaca. Naravno, tu je opet Džim Keri, a glumačka postava proširena je i za nekoliko novih, odnosno njihovih glasova. Režiser prvog filma Džef Fauler takođe ponavlja učešće u stvaranju filma, a ovaj put režiju sinhronizacije na srpski jezik potpisuje Milan Antonić, dok pored samog Antonića glasove daju Mateja Vukašinović, Dubravko Jovanović, Saša Joksimović, Aleksandar Gligorić i Anja Orelj.

Scenaristima prvog dijela filma Petu Kejsiju i Džošu Mileru u drugom dijelu se pridružio i Džon Vitington, dok su producenti filma stara, uigrana ekipa Nil H. Moric, Tobi Ašer, Toru Nakahara i Takeši Ito.

"Sonikov film", zasnovan na popularnoj "Seginoj" video-igrici "Sonic the Hedgehog", planiran je još devedesetih godina prošlog vijeka, ali je razvoj započeo tek 2013, kada je "Sony Pictures" stekao prava. U produkciju je bio uključen "Marza Animation Planet", japanski animacioni studio "Sega Sammy Holdingsa", a Fauler je doveden kao režiser 2016. godine, dok je "Paramount Pictures" stekao prava filma 2017. godine.

Premijera prvog dijela "Sonikovog filma" bila je 25. januara 2020, a međunarodna distribucija počela je u februaru 2020. godine. Kritičari su pohvalili glumce (pogotovo Bena Švorca i Džima Kerija), "Sonikov" dizajn i animaciju, vizuelne efekte, akcione scene i poštovanje izvornog materijala, dok su kritikovali priču zbog manjka originalnosti.

Zaradio je više od 313 miliona dolara širom svijeta, što ga čini šestim filmom iz 2020. godine s najvećom zaradom i adaptacijom video-igre s najvećom zaradom u Sjevernoj Americi. S obzirom na uspjeh prvog filma, koji je ispočetka bio potcijenjen, ovaj put očekivanja su velika.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije