Film i serije

Spilberg snima film o vlastitom djetinjstvu

Spilberg snima film o vlastitom djetinjstvu
Foto: N.N. | Spilberg snima film o vlastitom djetinjstvu

Iako filmska adaptacija mjuzikla “Priča sa zapadne strane” Stivena Spilberga tek treba izaći krajem godine, poznati reditelj već planira sljedeći projekt - film o vlastitom odrastanju i djetinjstvu provedenom u Arizoni, pišu američki mediji.

Portal Dedlajn piše kako postoje velike šanse da glavna ženska uloga, nadahnuta likom Spilbergove majke, pripadne poznatoj glumici Mišel Vilijams.

S obzirom na to da prvi put snima priču o vlastitom životu, Spilberg je odlučio supotpisati scenarij filma sa svojim dugogodišnjim saradnikom, dobitnikom nagrada Toni i Pulicer, Tonijem Kušnerom, što nije učinio još od drame "Umjetna inteligencija" iz 2001. godine

S Kušnerom je sarađivao na filmovima "Munich" i "Lincoln".

Slavni reditelj rođen je u Sinsinatiju 1946. godine u porodici ortodoksnih jevreja, no porodica se deset godina kasnije preselila u Arizonu gdje je mladi Stiven proslavio svoju bar micvu, ceremoniju punoljetnosti, kao tinejdžer osjetio antisemitizam na vlastitoj koži, proživio pubertet i adolescentsko doba te snimio prve amaterske filmove.

Spilbergov otac Arnold, inovator i inženjer koji je u Dženeral Elektriku radio na razvoju ranih kompjutera, umro je prošlog ljeta u dobi od 103 godine. Njegova majka Leah Adler, koja je posjedovala košer restoran The Milky Way u Los Anđelesu, umrla je 2017. u dobi od 97 godina.

U mnogim sekvencama njegovih dosadašnjih filmova ima puno pojedinosti utemeljenih na ličnim iskustvima, no poznati reditelj nikada dosad nije spominjao mogućnost snimanja biografskog filma.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije