Film i serije

Spilbergova "Priča sa zapadne strane" u bioskopima

Spilbergova "Priča sa zapadne strane" u bioskopima
Foto: Print Screen/Instagram/megacomfilm | Spilbergova "Priča sa zapadne strane" u bioskopima
Tanjug

Film reditelja Stivena Spilberga "Priča sa zapadne strane", rimejk čuvenog istoimenog holivudskog mjuzikla, od danas počinje da se prikazuje u srpskim bioskopima, najavio je distributer Megakom film.

"Ovaj film je vjerovatno najveći zalogaj u mojoj karijeri. 'Priča sa zapadne strane' je vjerovatno najbolja partitura ikada napisana za pozorište", rekao je Spilberg.

U Spilbergovom viđenju pozorišnog mjuzikla, prvi put ekranizovanog 1961. godine, Ansel Elgort i Rejčel Zegler igraju glavne uloge zaljubljenog para "gringosa" i Portorikanke u Njujorku pedesetih godina prošlog vijeka.

Megakom je saopštio da je u priči o ljubavi usljed etničkih razlika i neprijateljstva dva tabora i naroda, "Spilberg majstorski režijom i muzikom ublažio nasilje, mladu uzavrelu krv, predrasude i očaj koji opisuje dvije zaraćene porodice".

U ostalim ulogama su Ariana De Bose, Dejvid Alvarez, Majk Fejst, kao i Rita Moreno, koja je bila dobila Oskara za najbolju sporednu ulogu u originalnoj filmskoj verziji reditelja Roberta Vajza i Džeroma Robinsa, u kojoj su glavne uloge igrali Natali Vud i Ričard Bajmer.

Pozorišni mjuzikl "Priča sa zapadne strane" osmislio je 1957. godine Robins na muziku Leonarda Bernstina i stihove Stivena Sondhajma, na osnovu istoimene knjige Artura Lorenca.

Spilberg je na svom filmu sarađivao sa scenaristom Tonijem Kušnerom, koreografom Džastinom Pekom i dirigentom Gustavom Dudamelom. Moreno je izvršni koproducent filma sa Kušnerom.

"Veoma je zastrašujuće uzeti remek-djelo i pogledati ga drugačijim očima i različitim senzibilitetom bez ugrožavanja integriteta. Ali vjerujem da velike priče treba da se pričaju iznova i iznova, dijelom da bi se u radu odrazile različite perspektive i trenuci u vremenu", rekao je Spilberg.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije