Film i serije

Spin-off "La casa de papel" i novi tračevi Lady Whistledown stižu u 2023. godini

Spin-off "La casa de papel" i novi tračevi Lady Whistledown stižu u 2023. godini
Foto: Unsplash | Spin-off "La casa de papel" i novi tračevi Lady Whistledown stižu u 2023. godini

Jedna od "modernih" radosti je izlazak nove sezone omiljene serije koju smo čekali mjesecima, a neke i godinama. Godina pred nama donosi i dugo iščekivane nove nastavke popularnih serija. Tako na male ekrane i streaming servise stižu nove sezone naslova koji su oduševili, kako televizijsku kritiku, tako i gledaoce.

"The Witcher"

Osim najave nove sezone pomenute serije u 2023. godini, tvorci serije "Witcher" izbacili su spin-off seriju "Blood Origin", koja je na "Netflix" stigla 25. decembra. Serija sadrži samo četiri epizode i radnja je smještena 1.200 godina prije "The Witchera", a donosi priču o nastanku Witchera. Što se tiče "The Witchera", osim Cavillea, u seriji će se ponovo pojaviti Freya Allan i Anya Chalotra, a što se tiče novih imena tu su Robbie Amell, Meng'er Zhang, Hugh Skinner te Christelle Elwin.

"Ginny and Georgia"

Drugi nastavak popularne serije "Ginny and Georgia" na "Netflix" je stigla 5. januara. Serija koju nazivaju i mračnim Gilmoricama nastaviće pratiti odnos majke i kćerke, koji će poljuljati mračne tajne iz prošlosti. Riječ je o jednom od najuspješnijih "Netflixovih" naslova pa ne čudi što su vrlo visoka očekivanja i za novu sezonu. Gledaoce najviše zabrinjava Georgijina potencijalna upletenost u smrt i nestanak njenog prethodnog supruga. A nova sezona bi potencijalno mogla postati mračna ako Georgiju posljedice njenih postupaka na kraju sustignu.

"You"

Vrijeme je da upoznamo profesora Johnatana Moorea. Susret je zakazan za petak, 10. februara, kada na "Netflix" stiže nova sezona popularne serije "You". Naime, profesor Johnatan Moore je novi pseudonimom pod kojim "djeluje" Joe Goldberg. Radnja nove sezone prvi put je smještena izvan SAD jer je Joe od svoje prošlosti odlučio pobjeći u London. Četvrta sezona dolazi u dva dijela.

"Berlin"

Naredna godina donosi i spin-off serije "La casa de papel" (Money Heist). Nakon velikog uspjeha originala uslijedio je korejski spin-off, a sada "Netflix" nastavlja širiti franšizu. Serija "Berlin" ujedno je i prequel originala, koji bi trebalo da prati lik Andrésa de Fonollosa, kradljivca koji nadimak dijeli s njemačkom metropolom. Nažalost, tačan datum premijere još nije poznat.

"Never Have I Ever"

Tinejdžerska serija u koju smo se svi zaljubili dolazi s četvrtom i ujedno posljednjom sezonom 2023. godine. Iz "Netflixa" su gotovo savršeno opisali ovu seriju koja nas je slatko vezala za sebe: "Autentična, specifična, duhovita i puna srca. Priča o mladoj, indijsko-američkoj djevojci - pogađa toliko univerzalnih istina koje odjekuju u gotovo svima." Ono što smo iz teasera saznali je da u školu dolazi novi lik, Ethan, te da se sprema vjenčanje!

"Barry"

Naredna godina na program "HBO Max" donosi i četvrtu sezonu mračne komedije "Barry". Komičar Bill Hader briljira u ulozi nekadašnjeg plaćenog ubice koji gradi glumačku karijeru pa ne čudi što je popularni streaming servis spremno pokrenuo snimanje novog nastavka.

"Bridgerton"

Godina pred nama donosi i treću sezonu hit serije" Bridgerton", a moći ćemo pratiti i posebnu spin-off seriju posvećenu životu kraljice Charlotte. Službeni sinopsis treće sezone otkriva da je Penelope Featherington konačno odustala od svoje dugogodišnje zaljubljenosti u Colina Bridgertona, nakon što je čula njegove omalovažavajuće riječi o njenoj prošlosti. Ipak, istovremeno odlučuje kako je pravo vrijeme za udaju, no njeni pokušaji na bračnoj berzi spektakularno propadaju. Razrješenje njihovog odnosa predstavljaće okosnicu radnje nove sezone. Putem će se stvoriti brojni neočekivani problemi, koji će glavnoj junakinji Penelope samo zakomplikovati čuvanje tajne o njenom alter egu - Lady Whistledown.

"Kaleidoscope"

"Netflixova" nova serija "Kaleidoscope" (ranije nazvana "Jigsaw") donosi novo iskustvo gledanja jer se njene epizode mogu gledati bilo kojim redom. Serija o pljački banke, koja je na "Netflixu" dostupna od prvog dana 2023. godine, nudi nelinearnu strukturu epizoda, što znači da svako može odabrati redoslijed njihovog gledanja. "Netflix" je predstavio trailer u kojem glumci i ekipa serije govore o "Kaleidoscopeu" kao slagalici. Međutim, detalji o tome kako se epizode odigravaju se i dalje čuvaju u tajnosti. Budući da serija ne slijedi tradicionalni redoslijed epizoda, svaki dio priče je dovoljno samostalan da ne bi bio zbunjujući u bilo kom redu gledanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije