Film i serije

Pratite nas na Google news

Srdanu Goluboviću Gran pri za film "Otac"

Srdanu Goluboviću Gran pri za film "Otac"
Foto: Arhiva | Srdanu Goluboviću Gran pri za film "Otac"
Srna

Na 13. Leskovačkom internacionalnom Festivalu filmske režije prva nagrada za režiju "Živojin Žika Pavlović" pripala je Srdanu Goluboviću za film "Otac".

Goluboviću je ovo drugi Gran pri na leskovačkom Festivalu, a prvi je svojevremeno osvojio režijom filma "Krugovi".

Žiri Festivala je ove godine drugu nagradu dodijelio reditelju Mladenu Đorđeviću za film "Sumrak u bečkom haustoru", dok je trećenagrađena režija filma Marka Đorđevića "Moj jutarnji osmeh".

Ovaj film osvojio je i obje glumačke nagrade, tako da je za najbolju žensku ulogu nagrađena Ivana Vuković, a nagradu za najbolju mušku rolu žiri je dodijelio Filipu Đuriću.

U obrazloženju nagrede žiri je naveo da je Srdan Golubović u filmu "Otac" precizno oslikao surovost našeg svijeta, te da je ovaj film intiman i društveno osvećen, bolno realističan, a poetičan, kao i da problematizuje pitanje snage pojedinca u današnjem trenutku, prenose beogradski mediji.

Osim Ane Franić, kao predsjednika žirija, o nagradama u glavnom programu Festivala odlučivale su prošlogodišnji pobjednik, makedonski režiser Miona Strugar Mitevska, kao i njena kolegenica Maja Miloš.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije