Film i serije

Srpski film "Ovuda će proći put" 23. marta na festivalu u Parizu

Srpski film "Ovuda će proći put" 23. marta na festivalu u Parizu
Foto: Printscreen/YouTube | Srpski film "Ovuda će proći put" 23. marta na festivalu u Parizu

​Film "Ovuda će proći put" rediteljke Nine Ognjanović, biće prikazan 23. marta na festivalu autorskog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma "Evropa oko Evrope" u Parizu, saopštili su danas producenti.

Projekcija debitantskog ostvarenja Nine Ognjanović biće održana u okviru selekcije "Thema", van takmičarskog programa, nakon koje će biti održan razgovor sa autorkom, kaže se u saopštenju.

Selekcija predstavlja autorske i art haus filmove nastale u produkciji u nekoj od zemalja članica Savjeta Evrope, a fokusu festivala su afirmisani autori ali i mlade nade evropskog filma.

Svjetska premijera filma bila je u januaru na festivalu Slemdens u Sjedinjenim Državama, gdje je "Ovuda će proći put" dobio nagradu publike i specijalno priznanje žirija za najbolji igrani film, a potom je stigla i nagrada publike za najbolji evropski film na nedavnom FEST-u.

Kako je najavljeno, film čija je radnja smještena u odsječeno, zaboravljeno selo blizu kog će uskoro biti izgrađen autoput, biće na jesen u bioskopima u Srbiji.

Uloge tumače Jana Bjelica, Zlatan Vidović, Vladimir Maksimović, Ninoslav Ćulum, Svetozar Cvetković, Branislava Stefanović, Igor Filipović, Pavle Čemerikić, Marta Bogosavljević, Eva Ras i Demijan Kostić.

"Ovuda će proći put" podržali su Ministarstvo kulture Srbije i Filmski centar Srbije, a producent je Pointles films, dok su koproducenti Fakultet dramskih umjetnosti i Radio Televizija Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije