Film i serije

Šta se dešavalo na setu prije nego što je Boldvin ubio ženu

Šta se dešavalo na setu prije nego što je Boldvin ubio ženu
Foto: Tanjug/Roberto E. Rosales/Albuquerque Journal | Novi detalji istrage: Boldvinov dvojnik ispalio dva prava metka, protesti na setu

Pištolj iz kojeg je glumac Alek Boldvin pucao na snimanju i ubio ženu, dao mu je asistent reditelja koji mu je rekao da je siguran, pokazuju sudski zapisi, a javlja BBC.

Zasad neimenovani asistent nije znao da rekvizit sadrži bojevu municiju, kažu dalje zapisnici sa suda.

Direktorica fotografije Hejlina Hačins umrla je nakon što ju je metak pogodio u prsa. Reditelj Džoel Souza, koji se nalazio odmah iza nje, je ranjen. Četrdesetosmogodišnji reditelj je tokom jučerašnjeg dana pušten iz bolnice.

Policija je objavila da je kao dokaz uzela Boldvinovu krvavu odjeću. Takođe, zaplijenjeni su svi rekviziti sa seta.

Šezdesetrogodišnji Boldvin je ispitan u policiji, no još uvijek niko nije optužen. Boldvin je rekao da će u potpunosti sarađivati sa policijom.

Protest nekoliko sati prije fatalnog događaja

Kako piše LA Times, nekoliko sati prije tragičnog događaja na snimanju filma Rust u Novom Meksiku, dio tehničkog osoblja napustio je mjesto snimanja u znak ptotesta protiv loših radnih uslova. Naime, ljudi koji rade na snimanju filma ogorčeni su zbog uslova u kojima se snima ovaj niskobudžetni film.

Izvor je za LA Times kazao kako se na setu ovog filma nisu u potpunosti držali sigurnosnih protokola. Prošle sedmice se tako, pišu dalje, najmanje jedna osoba žalila produkciji i to baš oko sigurnosnih problema s oružjem.

Dva radnika za LA Times su objavili da je Boldvinov dvojnik (osoba koja ga mijenja u pojedinim opasnim scenama) slučajno prošlu subotu ispalio dva metka i to nakon što mu je rečeno da je pištolj "hladan". Hladan je, naime, termin koji se koristi kao oznaka da u pištolju nema pravih metaka.

"Tada se trebala sprovesti istraga", rekao je anonimni izvor sa seta.

Produkciji su poslali poruku o tome kako su imali više incidenata koji uključuju korištenje pravih metaka.

Povezana vijest: 

Boldvin nije jedini slučaj, ovo su raniji incidenti

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije