Film i serije

"Star wars" scenario i dio svemirskog broda na aukciji

"Star wars" scenario i dio svemirskog broda na aukciji
Foto: Lucasfilm | "Star wars" scenario i dio svemirskog broda na aukciji

Suveniri preminulog glumca Dejvida Prousa, čuvenog Darta Vejdera iz "Ratova zvijezda" biće predmet humanitarne aukcije.

Britanski glumac Dejvid Prous, poznat po ulozi Darta Vejdera u trilogiji "Ratovi zvijezda" i kao Čovjek Zelenog krsta, bolovao je od Alchajmerove bolesti, a umro je prošle godine u 85. godini.

Ovog mjeseca na aukciji će se naći oko 600 predmeta iz "Ratova zvijezda", a dio zarade odlazi u britansku dobrotvornu organizaciju za istraživanje demencije "Alzheimer's Research UK".

Među predmetima je originalni produkcijski scenario koji Prous izgovara u epizodi "Imperija uzvraća udarac" i mali dio Milenijumskog sokola, izmišljenog svemirskog broda iz "Ratova zvijezda", kao i skup potpisanih plakata i fotografija iz filma.

Pored toga što je glumio klasičnog negativca u originalnoj trilogiji "Ratovi zvezda", on je bio i zaštitno lice na putevima u Velikoj Britaniji, a njegovo odijelo koje je nosi kao "Čovjek Zelenog krsta" takođe je na aukciji.

Inače, zvjezdane predmete za aukciju dva mjeseca je istraživao i organizovao Prousov prijatelj i asistent Džulijan Oven.

"Bila mi je čast učiniti ovo za porodicu Prous. Radio sam sa Dejvidom više od 10 godina i prolazak kroz kolekciju mi je donio mnoštvo lijepih uspomena. Očekujemo veliko interesovanje iz cijelog svijeta", rekao je Oven.

(B92/Sky)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije