Film i serije

Stiže moderna Ana Karenjina

Stiže moderna Ana Karenjina
Foto: N.N. | Stiže moderna Ana Karenjina

Moderna adaptacija "Ane Karenjine" biće prva ruska originalna serija koja će stići na "Netflixovu" streaming platformu, prenosi "Hollywood Reporter". Nova drama predstavlja moderno prepričavanje klasičnog romana Lava Tolstoja, a Svetlana Hodčenkova, glumica iz filma "Tinker Tailor Soldier Spy", igraće glavnu ulogu.

U ažuriranoj "Netflixovoj" verziji Ana Karenjina biće supruga (uskoro) guvernera Sankt Peterburga, koja ulazi u ljubavnu aferu s Vronskim, drskim nasljednikom aluminijumskog carstva. Njihova veza ugrožava osjetljivu ravnotežu njihovih porodičnih veza i društvenih odnosa.

"Karenjina" se smatra jednim od najvećih romana svih vremena. Priča je adaptirana više puta na više jezika za film i televiziju, uključujući verziju iz 2012. Džoa Vajta, kada su glavne uloge tumačili Kira Najtli kao Ana Karenjina i Aron Tejlor-Džonson kao Vronski.

Roman Kantor, pisac ruske hit serije "To the Lake", koja se emituje na "Netflixu", napisaće modernu adaptaciju.

"Dovesti Anu Karenjinu u Rusiju 21. vijeka i istovremeno je predstaviti cijelom svijetu na njenom jeziku na 'Netflixu' za mene je ostvarenje sna", rekao je Kantor te dodao: "Sasvim doslovno, jer mi je ideja za ovu TV seriju došla u snu i od tada je jurim".

Seriju će raditi "1-2-3" produkcija, sa sjedištem u Moskvi, a Kantor će preuzeti rediteljske dužnosti zajedno s Valerijem Fedorovičem, Evgenijem Nikišovom, Natašom Merkulovom i Aleksejem Čupovom. Snimanje će se odvijati na lokaciji u Moskvi i Sankt Peterburgu.

"Nevjerovatno smo ponosni što najavljujemo svoju prvu rusku seriju s produkcijom '1-2-3'", rekao je "Netflixov" direktor Majkl Azolino i dodao: "Talentovani tim pisaca, režisera i producenata stvorio je maštovitu i impresivnu seriju. Uzbuđeni smo što ćemo gledaocima u Rusiji i svijetu predstaviti njihovu viziju ove priče".

Ovo djelo zbog svog značaja bilo je inspiracija za brojne umjetnike i stvaraoce: postoje desetine filmskih adaptacija, nastali su baleti, opere i radio-drame.

Roman koji je Fjodor Dostojevski smatrao besprijekornim, a Vilijam Fokner nazvao najboljim romanom koji je ikad napisan, "Ana Karenjina" je monumentalno djelo Lava Tolstoja koji daje sveobuhvatan prikaz ruskog društva 19. vijeka.

"U 'Ani Karenjini' Tolstoj je dao izuzetnu psihološku analizu ljudske duše, vrlo duboko i snažno, s realizmom umjetničkog opisivanja koji dosad nismo imali", naveo je svojevremeno veliki Fjodor Dostojevski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije