Film i serije

Stiže nastavak serije "Peaky Blinders"

Stiže nastavak serije "Peaky Blinders"
Foto: Print Screen/Instagram/peakyblindersofficial | Stiže nastavak serije "Peaky Blinders"
N.N.

Stiven Najt, tvorac serije "Birmingemska banda" (Peaky Blinders), napokon je otkrio kada planira da je završi. Iako je ranije najavio da će se popularna TV drama okončati periodom Drugog svjetskog rata, čini se da to nije nužno tako.

Za sada pratimo uspon Tomija Šelbija do vrha londonske krimi-piramide dok se istovremeno bori sa stanjem PTSP-a, koje je posljedica trauma koje je doživio u Prvom svjetskom ratu.

Tematski bi imalo smisla da priču pratimo od rata do rata, ali Najt je odlučio da neće da stane na prvobitno planiranih šest sezona i filmu koji će zamijeniti sedmu, već namjerava da prati članove porodice čak i nakon kraja Drugog svjetskog rata.

"Uvek je bila ideja Britanije između ratova i tome kako lekcije iz jednog rata nisu naučene, već ponovljene. U isto vrijeme radi se o padu imperija, ulazimo u Drugi svjetski rat i na kraju više nema imperija. Ali ponovo sam razmotrio razmjere svega i sad mislim da će se priča nastaviti i nakon rata. Razmišljam o energiji koja postoji za ovo što radimo i želim da nastavim i vidim kako će se razvijati nakon toga", rekao je Najt za "Empire".

Nakon što završi emitovanje šeste sezone, koju Najt naziva "krajem početka", počinje rad na dugometražnom filmu, a snimanje počinje 2023. O čemu će se raditi nije poznato jer Najt tvrdi da ni sam ne zna sve dok ne započne s pisanjem.

"Radim tako da ne planiram jer da počnem, mislim da ne bih bio u stanju to da radim. Samo sjednem za tastaturu i ako dovoljno dobro poznaješ likove, oslobodi ih i vidi šta će reći jedni drugima. Neka dijalog vodi radnju", rekao je on.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije