Film i serije

Superheroji od danas brane Zemlju

Superheroji od danas brane Zemlju
Foto: N.N. | Superheroji od danas brane Zemlju

Epsko ostvarenje "Justice League", koje je okupilo najveće superheroje, od danas je na repertoaru domaćih i svjetskih bioskopa.

Film je režirao Zek Snajder, a kao slavni superheroji nastupaju: Ben Aflek kao Betmen, Henri Kavil kao Supermen, Gal Gadot kao Vonder Vomen, Ezra Miler kao Fleš, Džejson Momoa kao Akvamen te Rej Fišer kao Kiborg.

Motivisan obnovljenom vjerom u čovječanstvo i nadahnut Supermenovim nesebičnim činom, Brus Vejn zatražio je pomoć svoje nove saveznice Dajane Princ, kako bi se suprotstavili još većem neprijatelju.

Betmen i Vonder Vomen zajedno će tražiti i regrutovati tim metaljudi, koji će se suočiti s novom prijetnjom. Međutim, uprkos tome što su okupili dosad neviđeni tim heroja, možda je već prekasno da se spasi planeta od napada katastrofalnih razmjera.

U filmu opet nastupaju Ejmi Adams kao Luis Lejn, Džeremi Ajrons kao Alfred, Dajan Lejn kao Marta Kent, Koni Nielsen kao Hipolita i Džo Morton kao Sajlas Stoun, a prvi put se pojavljuju J.K. Simons kao načelnik Gordon, Ciaran Hinda kao Stepenvulf i Amber Herd kao Mera.

Scenario za film napisali su Kris Terio i Džos Vedon, a priču su osmislili Kris Terio i Zek Snajder prema likovima iz "DC comics" stripova i Supermenu, kojeg su stvorili Džeri Siegel i Džo Šuster.

U filmu "Justice League" Zemlju napada zlokobna vanzemaljska sila, drevni neprijatelj koji želi iskoristiti smrt Supermena, zbog koje je naša planeta ostala nezaštićena. Kako bi spriječili potpuno uništenje čovječanstva, Betmen i Vonder Vomen moraju uvjeriti druge metaheroje da se udruže i zajedno bore za naš svijet.

Prvu recenziju filma su napisali novinari "Washington posta". Oni ističu da film nastavlja tamo gdje je stalo ostvarenje "Betmen protiv Supermena".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije