Film i serije

Svjetska premijera filma "Otvorena vrata" večeras na SFF-u

Svjetska premijera filma "Otvorena vrata" večeras na SFF-u
Foto: N.N. | Svjetska premijera filma "Otvorena vrata" večeras na SFF-u

Sarajevo Film Festival svake godine okupi najbolje filmske autore iz zemlje, regije i svijeta, a tako je i ove godine u njegovom 25. jubilarnom izdanju.

Četvrte večeri crvenim tepihom prošetale su mnoge zvijezde a neke od njih su Maja Milinković, fado pjevačica, ekipa filma "Otvorena vrata", Hanka Paldum, Leona Paraminski, Mirvad Kurić sa suprugom Zlatom, Ejub Ganić sa suprugom kao i mnogi drugi.

Film "Otvorena vrata" večeras u Sarajevu ima svoju svjetsku premijeru a ovaj prvijenac mladog redatelja Florenca Papasa koji govori o kulturi patrijarhata ugrađenog u tradicionalni život planinskih područja Albanije.

"Nadam se da će film biti dobro prihvaćen. Večeras je u Sarajevu svjetska premijera, a u Albaniji ćemo ga prikazati tek u septembru i tada će krenuti prikazivanja širom naše zemlje", kazao je Papas.

Poznata albanska glumica Luli Bitri, koja glumi stariju sestru Rudinu, kazala je da u filmu tumači ulogu žene koja je, iako umorna i ljuta od života, 'razapeta' između sina, suprugovih roditelja i posla.

Redatelja Papasa opisala je kao vrlo mladog, ali intenzivnog, s kojim je mnogo razgovarala o utjelovljenu te uloge.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije