Film i serije

Tanja Bošković počasni građanin Herceg Novog

Tanja Bošković počasni građanin Herceg Novog
Foto: N.N. | Tanja Bošković počasni građanin Herceg Novog

HERCEG NOVI - Srpska glumica Tanja Bošković, dobitnik Povelje Herceg Novog, razgovarala je danas sa čelnicima te opštine o mogućnostima kulturnog razvoja Herceg Novog i mladih umjetnika koji žive u njemu.

Boškovićeva je istakla da je dobijanje Povelje najveća čast u njenom životu, te da je privilegija i obaveza zavrijediti počasno mjesto u gradu kulture koji ima Kuću Ive Andrića, jedini festival opere u Crnoj Gori, kao i Praznik mimoze koji traje već pet decenija, saopšteno je iz opštine Herceg Novi.

"Herceg Novi ima ogroman potencijal za razvoj – prvo zato što ima svoje građane, ne počasne, već one prave koji su i moje roditelje i mene prije 35 godina primili kao rod rođeni, široko otvorenih srca, koji su nam omogućili da se primimo na ovo tlo, na jezik, melodiju i ovu dobrotu", rekla je Boškovićeva.

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić zadovoljan je izborom žirija za dobitnika Povelje ove godine.

"Tanja Bošković je zaslužila status počasnog građanina odavno, ne samo zato što je ime bivše Jugoslavije i naša sugrađanka, već zbog toga što je neko ko se srodio sa našim gradom. Bilo kog Novljanina da pitate, zna za Tanju Bošković, kao dobru komšinicu, prijatelja ili saradnika", rekao je on.

Povelja opštine je Tatjani Tanji Bošković dodijeljena prema jednoglasnoj odluci žirija za dodjelu najviših opštinskih priznanja, čime je stekla zvanje počasnog građanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije