Film i serije

Tarik Filipović i Bobo Jelčić gosti studentskog Postcast-a

Tarik Filipović i Bobo Jelčić gosti studentskog Postcast-a
Foto: N.N. | Tarik Filipović i Bobo Jelčić gosti studentskog Postcast-a

Studentski pozorišni festival Postfest sa sjedištem u Sarajevu je pokrenuo studentski podcast pod nazivom Postcast.

Ideja je da Postcast bude festivalska televizija i da narednih mjeseci emituje razgovore sa pozorišnim i filmskim umjetnicima.

"Takođe, razgovarat ćemo o filmovima, pozorišnim predstavama i festivalima ali i o televizijskim serijama. Ovo je prvi studentski podcast u Bosni i Hercegovini te smatramo da ćemo na ovaj način raditi više na promociji umjetnosti u javnom diskursu", poručili su organizatori. Nakon dvije emitovane epizode gdje su govorili sa rediteljicom Selmom Spahić i glumcem Senadom Bašićem, u ovoj sedmici u već najavljenim terminima za četvrtak i nedjelju u 20:30h ćemo imati priliku gledati razgovor sa glumcem Tarikom Filipovićem i rediteljem Bobom Jelčićem.

Razgovor sa glumcem Tarikom Filipovićem koji će biti u četvrtak će voditi apsolvent glume i glumac Tarik Džinić. Razgovor sa rediteljem Bobom Jelčićem vodiće student režije Gabrijel Lazić

Studenti Akademije scenskih umjetnosti kroz postcast žele pokrenuti platformu na kojoj će se govoriti o performativnim i audio-vizualnim umjetnostima. Najavljuju brojna gostovanja ali i različite teme o kojima će se diskutovati u budućnosti.

Organizatori najavljuju održavanje drugog pozorišnog studentskog festivala Postfest ove godine u novembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije