Film i serije

Tim Rot prošetao crvenim tepihom SFF-a

Tim Rot prošetao crvenim tepihom SFF-a
Foto: N.N. | Tim Rot prošetao crvenim tepihom SFF-a

Britanski glumac i reditelj Tim Rot koji je danas stigao u Sarajevo, prošetao je crvenim tepihom petog dana 25. Sarajevo Film Festivala.

Sarajevska publika pozdravila je ovacijama slavnog holivudskog glumca, koji je zastao da pozdravi brojne prisutne ispred Narodnog pozorišta i dao nekoliko autograma.

Prije ulaska u Narodni pozorište izjavio je da ga je na dolazak u Sarajevo i SFF nagovorio meksički prijatelj.

"Nagovarao me je dvije, tri godine da dođem. Kazao je da je festival odličan za mlade, i za već uspjele filmaše. Ludo je", rekao je Rot.

Rot će nešto kasnije u Ljetnom kinu Raiffeisen primiti nagradu "Počasno srce Sarajeva" za svoj izniman doprinos filmskoj umjetnosti.

Glumac je ranije danas održao Masterclass u kinu Meeting Point, gdje je publici govorio o svojoj karijeri, prepričavao anegdote i najavio planove u karijeri.

Tim Rot je rođen u Londonu, a trenutno prebiva u Los Anđelesu. Izgradio je karijeru igrajući nezaboravne likove u nizu nezavisnih filmova. Kako je od najranijih dana posvećen umjetnosti, Rot je proveo mladost pokušavajući postati kipar i slikar. Međutim, kada se iz šale prijavio na audiciju za jednu srednjoškolsku predstavu i dobio ulogu, otkrio je da istinski voli glumu. Po završetku srednje škole upisuje dramske studije u Londonu.

Glumački talent Tima Rotha prepoznao je Kventin Tarantino, te mu povjerio uloge u nekoliko svojih filmova.

Za ulogu u filmu Rob Roja 1996. godine bio je nominovan za Zlatni globus i Oscar u kategoriji najbolji sporedni glumac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije