Film i serije

Tom Henks glavni govornik na dodjeli diploma na Harvardu

Tom Henks glavni govornik na dodjeli diploma na Harvardu
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Tom Henks glavni govornik na otvaranju na Harvardu

KEMBRIDŽ - Glumac i dvostruki dobitnik Oskara Tom Henks imenovan je za glavnog govornika na svečanoj dodjeli diploma na Harvardu 25. maja, saopštio je danas taj univerzitet.

"Pored svog glumačkog sjaja, Tom je pokazao i urođenu empatiju i duboko razumijevanje ljudskog stanja. On je doprinio našoj nacionalnoj kulturi i proširio našu sposobnost da cijenimo priče i storije koje su ranije bile neispitane", rekao je predsjednik Harvarda Lorens Bekou i dodao da je Henks ''pravi majstor svog zanata", prenosi AP.

Govornici na ceremoniji dodjela diploma na Harvardu bili su bivša premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern, pokojni aktivista za građanska prava i američki poslanik Džon Luis i reditelj Stiven Spilberg.

Henks je poznat po svom filantropskom radu i zalaganju, pružanju podrške nacionalnom Muzeju Drugog svijetskog rata u Vašingtonu i vršenju funkcije predsjedavajućeg kampanje za Skrivene heroje, koja ima za cilj da poveća svijest o problemima sa kojima se suočavaju njegovatelji koji rade sa veteranima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije