Film i serije

Tramp nominovan za Zlatnu malinu

Tramp nominovan za Zlatnu malinu
Foto: Tanjug/AP arhiva | Tramp nominovan za Zlatnu malinu
Hina

Neuspješni mafijaški film Džona Travolte "Gotti" i predsjednik Donald Tramp nominovani su za Zlatne maline, 'nagrade' za najgora filmska ostvarenja u 2018. koju su organizatori proglasili godinom katastrofa, na ekranu i izvan njega.

Posljednji u nizu filmova o Šerloku Holmsu "Holmes & Watson” dobio je šest nominacija, uključujući za najgore glumce Vila Ferlea i Džona C. Rejlija, "koji su upropastili dva najvoljenija lika svjetske literature".

Zlatne maline stvorene su 1980. godine kao suprotnost Oskarima i nominacije se objavljuju dan prije oskarovskih.

Tramp je nominovan za najgoreg glumca za 'cameo' uloge u dva dokumentarca prošle godine, "Death of a Nation" reditelja Dinšea D’Souza i "Fahrenheit 11/9” Majkla Mura.

Tramp već ima Zlatnu malinu iz 1989. za igranje samoga sebe u filmu "Ghosts Can’t Do It” s Bo Derek.

Trampova supruga Melanija i bliska saradnica Kelien Konvej nominovane su sporedne glumice za arhivske snimke korištene u "Fahrenheitu 11/9”.

"Gotti", film o pokojnom njujorškom mafijaškom kumu Džnu Gotiju, potpuno je propao na kino blagajnama, i nominovan je za najgori film, scenario i najgori glumački par Džona Travoltu i njegovu suprugu Keli Priston.

Za nominovane i dobitnike glasa oko hiljadu članova Zlatne maline iz 24 zemlje, koji se za 40 dolara u udrugu mogu učlaniti internetskim putem.

Dobitnici, ako se pojave na dodjeli dan uoči Oskara, dobiju kipić u obliku maline veličine loptice za golf, smještene na roli filma, posprejan zlatnom bojom. Nagrada košta pet dolara.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije