Film i serije

Trifunović: Kad dođe moj čas, voleo bih da me ti tamo čekaš

Trifunović: Kad dođe moj čas, voleo bih da me ti tamo čekaš
Foto: N.N. | Trifunović: Kad dođe moj čas, voleo bih da me ti tamo čekaš

Srpski glumac Sergej Trifunović, prijatelj i kolega Nebojše Glogovca, oglasio se na Twitteru povodom tragične vijesti o njegovoj smrti.

"Ne znam šta bih ti rekao, što već ne znaš. Jedino što bih mogao da ti kažem je, da kad dodje moj čas, voleo bih da me ti sačekaš tamo", napisao je Trifunović.

Sergej je podijelio i fotografiju sa Nebojšom iz mlađih dana. "Duet: 'Šiptarski terorista i sirijski izbeglica' više neće svirati zajedno".

Nebojša Glogovac i Sergej Trifunović su studirali glumu u klasi Vladimira Jevtovića na Fakultetu dramskih umetnosti u beogradu, a prvu važnu ulogu su zajedno dobili još na drugoj godini Akademije. Glogovac je pričao da mu je to bio jedan od najljepših trenutaka u životu.

Od Glogovca se oprostilo i Jugoslovensko dramsko pozorište navodeći da Glogovac nije bio samo vodeći glumac svoje generacije, nego i jedan od najvećih u povijesti srpskog glumišta, igrajući s podjednakim uspjehom veliki klasični repertoar i savremene, generacijske uloge u predstavama i filmovima koji su snažno obilježili svoje vrijeme, ostajući u trajnom nasljeđu budućih pokolenja.

"Odlazak Nebojše Glogovca tragičan je i nenadoknadiv gubitak ne samo za srpsko pozorište, film i televiziju, nego i za kulturni i javni život čitavog našeg podneblja", navodi se u saopštenju JDP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije