Film i serije

"Trougao tuge" u bh. kinima: Razuzdana satira o neukusu ekstremnog bogatstva

"Trougao tuge" u bh. kinima: Razuzdana satira o neukusu ekstremnog bogatstva
Foto: N.N. | "Trougao tuge" u bh. kinima: Razuzdana satira o neukusu ekstremnog bogatstva

SARAJEVO - Nagrađivani film "Trougao tuge" Rubena Estlunda, ovogodišnjeg dobitnika "Počasnog Srca Sarajeva" 28. Sarajevo film festivala, u četvrtak dolazi u kina širom BiH.

Ovo je saopšteno iz SFF-a, gdje je rečeno i da je "Trougao tuge" ovogodišnji dobitnik "Zlatne palme" na festivalu u Kanu.

"Takođe, na 35. dodjeli Evropskih filmskih nagrada (EFA) film je osvojio nagrade za najbolji evropski film, najbolji scenario i režiju - Ruben Estlund, te najboljeg evropskog glumca - Zlatko Burić. Osvojio je nominacije za nagradu 'Zlatni globus' u kategoriji najbolji film komedija i najbolja sporedna glumica", javljeno je.

"Trougao tuge" je otvorio i ovogodišnji Sarajevo film festival, a jedan od koproducenata filma je i "Obala Art centar" iz Sarajeva.

"Humorna drama 'Trougao tuge' je razuzdana satira o klasnim ulogama i neukusu ekstremnog bogatstva, koja je reditelju Rubenu Estlundu donijela već drugu 'Zlatnu palmu' u Kanu. 'Trougao tuge' je oštra i direktna kritika kapitalističkog društva koja pomjera sve granice. Jaja i Karl modeli su i influenseri pozvani na krstarenje superjahtom koju će svojom pojavom promovisati na društvenim mrežama. Među ostalim uvaženim putnicima nalaze se i ruski bogataš Dimitri i njegova žena Vera, stariji britanski bračni par koji je bogatstvo zaradio na trgovini oružjem, šlogirana Njemica koja ponavlja jednu rečenicu te kapetan Tomas", sinopsis je filma.

Jedna od kritika kaže da je riječ o savršenoj komediji našeg doba, dok druga već veli da je to briljantna i brutalna kritika bogatih i lijepih.

"Bez milosti prema privilegovanima, gledati u prepunom kinu, fenomenalno zakucavanje, urnebesno duhovit, brutalan film, Estlund majstorski testira granice, brutalno zabavan", samo su neki od epiteta koje je dobio ovaj film.

IZ KRITIKA

"Savršena komedija našeg doba", "Time Out"/ "Briljantna i brutalna kritika bogatih i lijepih", "Next Best Picture"/ "Bez milosti prema privilegovanima", "Variety"/ "Gledati u prepunom kinu", "Next Best Picture"/ "Fenomenalno zakucavanje", "The Film Stage"/ "Urnebesno duhovit, brutalan film", "Awards Daily"/ "Estlund majstorski testira granice", "Variety".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije