Film i serije

U selekciji BH Film festivala 14 studentskih filmova

U selekciji BH Film festivala 14 studentskih filmova
Foto: Fena | U selekciji BH Film festivala 14 studentskih filmova

​SARAJEVO - Udruženje filmskih radnika Bosne i Hercegovine u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom organizira BH. film program od 17. do 22. augusta u okviru kojeg će biti predstavljena i ovogodišnja selekcija studentskih filmova.

Ove godine u selekciji se našlo 14 filmova studenata sa bh. filmskih škola.

O tome koji će filmovi biti nagrađeni ove godine odlučuje žiri koji čine reditelj Neven Samardžić, rediteljica Amra Mehić, te osnivačica i dirktorica KısaKes festivala kratkog filma i direktorica Međunarodnog festivala nezavisnog filma u Istanbulu Arya Altioklar.

Najboljima će pripasti nagrade za najbolji bh. studentski film, specijalna nagrada žirija i specijalno priznanje žirija.

U saradnji s KisaKes Short Film Festivalom biće dodijeljena još jedna nagrada, a nagrađeni student će se direktno kandidirati na pitching platformu ovog festivala.

Filmovi ovogodišnjeg studentskog programa biće prikazani u kinu Kriterion u Sarajevu 19., 20. i 21. augusta.

Studentski program BH Film Festivala postao je najvažnija platforma za promociju studentskih filmova bh filmskih škola i prostor koji okuplja studente sa sve četiri bh. filmske škole (Akademija scenskih umjetnosti u Sarajevu, Akademija umjetnosti u Banjaluci, Fakultet dramskih i filmskih umjetnosti u Bijeljini i Sarajevo Film Academy/Film.Factory), te na taj način otvara mogućnosti za profesionalna poznanstva i buduće suradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije