Film i serije

Ukinut "Krvavi mjesec", zeleno svjetlo za "Kuću zmajeva"

Ukinut "Krvavi mjesec", zeleno svjetlo za "Kuću zmajeva"
Foto: N.N. | Ukinut "Krvavi mjesec", zeleno svjetlo za "Kuću zmajeva"

Tvorci serijala "Igra prijestola", koji su posljednjih nekoliko mjeseci snimali novu seriju "Krvavi mjesec", objavili su da odustaju od projekta i da se snimanje neće nastaviti. Ovu vijest je prva objavila scenaristkinja Džejn Goldman, koja je najpoznatija po radu na ostvarenjima "Kingsman" i "Žena u crnom".

Kanal HBO, koji je stajao iza ovog ostvarenja, još nije zvanično potvrdio da su odustali od serije, ali na njihovom sajtu stranica o "Krvavom mjesecu" je ukinuta od 29. oktobra.

Pojedini mediji su pokušali stupiti u kontakt sa ovom kućom, iz koje su kratko istakli da će se uskoro obratiti sa više informacija o "Krvavom mjesecu".

Kreativni tim koji je snimao pilot-epizodu u Sjevernoj Irskoj početkom ove godine je, sudeći po izjavama učesnika, naišao na brojne probleme zbog kojih su morali odustati od projekta. Zasad je objavljeno da projekat, na kojem je pored Goldmanove radio i Si Džej Klarkson, neće ići naprijed zbog kašnjenja u postprodukciji, koja je uključivala prepravke materijala, a pored toga priznali su da je i tokom samog snimanja u Sjevernoj Irskoj bilo mnogo problema koje nisu uspjeli prevazići. Osim skupocjene produkcije, nedavna objava da su kreatori "Igre prijestola" Dejvid Beniof i D.B. Vajs potpisali petogodišnji ugovor sa suparnikom kuće HBO, poznatim "Netflixom", takođe je uticala na ovu odluku.

Otkazana serija je svoju radnju trebalo da ima hiljadama godina prije dešavanja u "Igri prijestola" i trebalo je da prikaže zlatno doba heroja Vesterosa.

Ipak iz HBO kuće dolaze i lijepe vijesti za obožavaoce serijala "Igra prijestola", jer je jedna druga serija dobila zeleno svjetlo. Naime, odobreno je snimanje projekta "Kuća zmajeva", čija će radnja biti smještena 300 godina prije radnje koja se odigrala u osam sezona serije koja je zaključena ove godine.

"Drago mi je što mogu saopštiti da smo naručili 'Kuću zmajeva' direktno za HBO", rekao je predsjednik programa HBO-a Kejsi Blojs na "HBO Max" događaju, koji je održan u Los Anđelesu. Dodao je kako će serija govoriti o kući Targarijen i ranim danima Vesterosa. Na ovom nastavku radiće Džordž RR Martin, Rajan Kondal i Migel Sapočnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije