Film i serije

Uloga koja je proslavila Bikovića bila ponuđena drugom glumcu koji ju je odbio

Uloga koja je proslavila Bikovića bila ponuđena drugom glumcu koji ju je odbio
Foto: Instagram | Uloga koja je proslavila Bikovića bila ponuđena drugom glumcu koji ju je odbio

Uloga Tirketa u filmu i seriji "Montevideo, bog te video", proslavila je Miloša Bikovića, ali je ista bila namijenjena Marku Janketiću, koji tada nije mogao da uskladi obaveze na filmu i u pozorištu.

"Dragan Bjelogrlić je dugo razmišljao kome da poveri ulogu. Imao je veoma nezahvalan zadatak ne samo da debituje kao reditelj već i da otvori prostor jednoj potpuno novoj generaciji glumaca, da im da prostor i poverenje. Mladi glumci retko kad imaju izraziti šarm. On se zarađuje iskustvom, ulogama, odnosom prema poslu", rekao je Biković prije nekoliko godina u Leskovcu i dodao:

"Dok je birao glavne uloge, nas 15-20 mladih glumaca svakodnevno je išlo na treninge. Nadao sam se da ću dobiti ulogu Ivice Beka i pojaviti se u drugom delu, ali nisam imao ambicije za glavnu. U jednom trenutku Dragan me je pozvao i rekao: 'Vidi, ja hoću da ti dam Tirketa, ali mnogo si visok i pojma nemaš da igraš fudbal'.

Rekao sam mu da ću se potruditi oko fudbala. Imao sam treninge kad i cela ekipa, ali i nasamo s trenerom, i sam sa sobom, kad me niko ne vidi. To je zahtevalo mnogo rada i taj period mi je bio stresan. Onda sam shvatio da nikada neću naučiti dobro da igram fudbal, ali mogu da iskoristim nekoliko trikova koje ću da navežbam do perfekcije.

A kad te trikove izvedem, sve posle toga će delovati kao da 'ovaj dečko vlada fudbalom'. Tako sam i koncipirao svoj lik", zaključio je glumac, prenosi "Nova".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije