Film i serije

Umrla ikona italijanske kinematografije

Umrla ikona italijanske kinematografije
Foto: Tanjug | Umrla ikona talijanske kinematografije

Sandra Milo, ikona italijanske kinematografije, umrla je u ponedjeljak, saopštila je njezina porodica.

“Milo (90), poznata po svom prepoznatljivom visokom glasu, umrla je u snu kod kuće u Rimu, okružena svojom porodicom i voljenim psima Džimom i Lejdi”, navodi se u saopštenju porodice koje je prenijela državna televizija RAI, navodi Slobodna Dalmacija.

“Ćaš Diva!" objavio je venecijanski bijenale na društvenim mrežama, nazvavši Milu "nezaboravnom i svestranom" glumicom u komedijama i dramama.

Rođena kao Elena Salvatrice Greco, Milo je imala ulogu u filmu Roberta Roselinija iz 1959. godine "Il generale Della Rovere”.

Postala je zvijezda s nekim velikanima italijanske poslijeratne filmske industrije, uključujući Alberta Sordija i Marčela Mastrojanija, s kojima je glumila u Oskarom nagrađenom filmu "8 1/2".

Glumila je u filmu Frederika Felinija "Giulietta degli spiriti" 1965. godine. Dvije decenije kasnije glumica je prepričala njihovu 17-godišnju tajnu ljubavnu vezu u svojoj autobiografskoj knjizi "Caro Federico".

Milo je zatim na italijanskoj televiziji bila voditelj tolk šoua, a 1990. bila je žrtva šale u eteru koja je ušla u istoriji italijanske televizije kao neukusna preteča rijalitija "Punk‘d".

Dok je Milo vodila tolk šou na RAI-ju, javio se šaljivdžija i rekao joj da je njezin sin Ćiro upravo hospitalizovan nakon teške saobraćajne nesreće. Vjerujući pozivu, prestravljena Milo pobjegla je iz studija uzvikujući "Ćiro, Ćiro!" da bi kasnije saznala da je njezin sin dobro i da je prevarena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije