Film i serije

Pratite nas na Google news

Uskoro ekranizacija trilera "Deca zla" Miodraga Majića

Uskoro ekranizacija trilera "Deca zla" Miodraga Majića
Foto: RTRS/Ilustracija | Uskoro ekranizacija trilera "Deca zla" Miodraga Majića
Tanjug

Producentska kuća iz Beograda Firefly otkupila je prava na ekranizaciju popularnog trilera “Deca zla” pisca i sudije Miodraga Majića, javili su iz te produkcije.

Scenario za buduću TV seriju od 10 epizoda napisan je tokom 2020. godine, a na proljeće se očekuje početak snimanja, u saradnji sa kompanijom Telekom Srbija.

Kasting za glumačku podjelu je u toku, scenaristi TV serijala su Katarina Mitrović i Bojan Vuletić, dok će reditelji biti Ivan Stefanović i Vladimir Tagić.

“Od trenutka kada se roman ‘Deca zla’ pojavio pred čitaocima, jedan od najčešćih komentara bio je onaj prema kojem je po tekstu što pre potrebno snimiti seriju”, izjavio je autor ovog bestselera Miodrag Majić.

“Čitaoci su u priči prepoznavali slike, osećali su aktere i vizuelizovali njihove postupke. Iskreno se radujem što će se želja većine njih uskoro ispuniti. Uveren sam da će saradnja sa Firefly produkcijom iznedriti novu dimenziju priče o Nikoli Bobiću, Ani Basti i drugim junacima koji su vas u prethodnom periodu uzbuđivali i terali na razmišljanje”, istakao je Majić.

Radnja ovog uzbudljivog trilera smještena je u Beograd, gdje se u kući na Dedinju dešava dramatično ubistvo političara.

Nakon što nepoznata osoba ubije žrtvu i ostavi krvavi dukat u njenoj ruci, što jasno ukazuje na ritualno ubistvo, otvara se niz pitanja i događaja koji se moraju riješiti.

Potraga za ubicom uvodi publiku u svijet prepun zločina iz strasti, osvete, opomena i simbolike.

Iako to u početku ne želi, protagonista Nikola Bobić postaje advokat optuženog, a kako istraga napreduje, on ulazi u igru koja će ga u potpunosti promijeniti.

“Veoma smo srećni što nam je Miodrag Majić ukazao poverenje za ekranizaciju ‘Dece zla’, romana koji je oborio sve rekorde čitanosti i postao svojevrstan kult”, rekao je Boban Jevtić, kreativni direktor Firefly produkcije.

“Triler ‘Deca zla’ u sebi vješto spajaju triler i melodramu, ali i delikatnu socijalno - društvenu analizu naše svakodnevnice, te nas je upravo ta slojevitost privukla i uvjerila da je ovo projekat za nas. Siguran sam da će i serija, baš kao i roman, biti nešto sasvim novo na našem tržištu.”, zaključio je Jevtić.

Produkcija Firefly i Telekom Srbija do sada su predstavili auditorijumu malog ekrana kriminalističke TV serije “Tajkun” Miroslava Terzića, “Močvara” Olega Novkovića i “Klan” Bobana Skerlića, čije su druge sezone uveliko naručene i planiraju se za realizaciju.

Osim toga, navedene dvije produkcije su snimile i triler horor “Crna svadba” Nemanje Ćipranića, melodramsku misteriju “Kalkanski krugovi” Milana Karadžića i mini seriju “Porodica” Bojana Vuletića, o posljednjim satima na slobodi bivšeg predsednika Srbije - Slobodana Miloševića.

Takođe se pripremaju i TV serije pretežno prema književnim predlošcima: “Konstantinovo raskršće” bazirano na romanu Dejana Stojiljkovića, “Gorila” po čuvenom romanu Gorana Savkovića, “Frust” reditelja Danisa Tanovića, u koprodukciji sa mađarskim partnerom “Joy Rider” kao veliki međunarodni projekat, i “Fatalni saveznik” - ekranizacija špijunskog romana britanskog novinara i pisca BBC-a Tima Sebastiana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije