Film i serije

Uskoro postavljanje spomen-ploče Mileni Dravić i Draganu Nikoliću

Uskoro postavljanje spomen-ploče Mileni Dravić i Draganu Nikoliću
Foto: Printscreen/YouTube | Uskoro postavljanje spomen-ploče Mileni Dravić i Draganu Nikoliću

Na sjednici Skupštine grada Beograda je usvojena inicijativa da se na "Skveru Milene i Gage" postavi spomen - ploča poznatom glumačkom paru Mileni Dravić i Draganu Nikoliću, saopštila je predsjednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Grada Beograda Andrea Radulović.

Inicijativu da se postavi spomen-ploča na skver na uglu Mileševske ulice i Cara Nikolaja u Beogradu pokrenula je gradska opština Vračar.

Radulovićeva je podvukla veliki značaj čuvanja sjećanja na glumce koji su ostavili veliki pečat na domaćoj glumačkoj sceni, zahvaljujući mnogobrojnim kultnim filmovima, TV serijama, pozorišnim predstavama.

"Milena Dravić i Dragan Nikolić predstavljaju neraskidiv deo našeg grada i njihov kulturni doprinos je nemerljiv. Pre svega, postavljanjem spomen-ploče, Vračarci, ali i svi Beograđani ostaće povezani na jedan način sa legendama koje su volele svoj Beograd i svoj glumački poziv", rekla je Radulović.

U inicijativi Opštine Vračar stoji da su građani Vračara na ovakav način odali počast glumačkom bračnom paru, koji su bili i stanovnici ove opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije