Film i serije

Vlasnici bioskopa započeli novi projekat gledanja filmova iz kuće

Vlasnici bioskopa započeli novi projekat gledanja filmova iz kuće
Foto: N.N. | Vlasnici bioskopa započeli novi projekat gledanja filmova iz kuće

Vlasnici bioskopa nisu ni sanjali da će masovno preporučivati ljubiteljima sedme umjetnosti da strimuju filmove iz svog doma. Upravo oni su oduvijek zastupali stav da se film može najbolje doživjeti isključivo u zamračenoj bioskopskoj sali, s kutijom kokica u ruci.

Ipak, zbog pandemije virusa korona, koji je primorao vlasnike kino-sala da zatvore svoje dvorane, sami vlasnici su počeli preporučivati i nuditi nove filmove koje je moguće pogledati iz udobnosti svog doma.

Na ovaj način filmski radnici su postali inovativni i na jedinstven način drže industriju živom sve do vremena kada će moći ponovo da otvore svoja vrata posjetiocima.

Američki bioskopi su započeli projekat virtuelnog bioskopa koji omogućava gledaocima da pogledaju najnovije naslove iz udobnosti svog kauča. Na ovaj način ljubitelji sedme umjetnosti će biti u toku sa svim novim filmskim naslovima, a takođe će finansijski pomoći ovom sektoru industrije koji je mnogo pogođen pandemijom virusa korona.

Gledaoci u SAD sada imaju mogućnost da kupe virtuelne ulaznice, koje koštaju oko 12 dolara, a putem kojih će dobiti link za gledanje novih filmskih naslova i koji će moći koristiti nekoliko dana. Na neki način ovaj sistem funkcioniše kao i standardni striming servisi poput "Netflixa", međutim ovo je trenutno jedino moguće rješenje za spas bioskopa.

"Moguće da ćemo imati neke dugoročne posljedice zbog poruke koju šaljemo. Mi uzimamo stalne posjetioce i pretvaramo ih u strimere. Ipak, zaključili smo da je važno održati vezu s njima, kao i sa našim distributerima. Nismo imuni na dugoročne posljedice ove odluke, ali sada djeluje kao jedina ispravna stvar koju moramo uraditi", istakli su u zajedničkom saopštenju vlasnici bioskopa u SAD.

Kao dodatak prikazivanju novih filmova putem internet linkova vlasnici bioskopa planiraju da održe i druge aktivnosti, koje su do sada bile rezervisane za ekskluzivno gledanje filma u kinu, a to je druženje sa tvorcima i glumcima novih filmova putem video-linka.

"Nakon projekcije filma naši posjetioci bi obično vrijeme proveli u lobiju bioskopa ili baru, gdje bi razgovarali sa filmskim tvorcima. Kako sada nisu u mogućnosti da to učine, razgovore smo prenijeli na naš internet sajt", rekao je izvršni direktor programa i promocije bioskopa Alamo Drafthaus.

On je dodao da na ovom sajtu gledaoci mogu da razgovaraju o filmu koji su upravo pogledali bez napuštanja svojih domova.

Novom pandemijom nisu pogođeni samo vlasnici bioskopa, već i manji distributeri filmova koji zavise od posjete publike projekcijama. Ovi distributeri nemaju finansijska sredstva poput "Universala" ili "Disneyja", koja mogu usmjeriti na druge načine promocije, tako da su mnogi od njih s oduševljenjem dočekali odluke vlasnika bioskopa da emituju filmove putem striming servisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije