Film i serije

Vozač priznao krivicu za smrt čuvenog glumca

Vozač priznao krivicu za smrt čuvenog glumca
Foto: Instagram | Vozač priznao krivicu za smrt čuvenog glumca

Muškarac iz Vermonta u petak se izjasnio krivim po smanjenoj optužbi za nesavjesnu vožnju koja je rezultirala nesrećom u junu u kojoj je poginuo glumac Trit Vilijams, javlja AP.

Rajan Kos (35), koji je poznavao Vilijamsa, dobio je jednogodišnju uslovnu kaznu, a kao dio kazne biće mu oduzeta vozačka dozvola na godinu dana i moraće da završi program restorativne pravde u zajednici na osnovu prekršajne ​​prijave.

Kos je skretao lijevo na parking u Hondinom terencu 12. juna kada se sudario sa Vilijamsovim motociklom, saopštila je policija.

Vilijams (71) je nosio kacigu, ali je zadobio teške povrede i prebačen je avionom u Olbani medicinski centar u Olbaniju u Njujorku, gdje je proglašen mrtvim, saopštila je policija.

Nakon nesreće, Kos je pozvao Vilijamsovu suprugu da joj kaže šta se dogodilo, rekla je državna tužiteljka okruga Benington Erika Martidž, koja je dodala da je Kos od početka preuzeo odgovornost za nesreću.

Na emotivnom saslušanju u petak, Kos se izvinio i izrazio saučešće Vilijamsovoj porodici i fanovima.

Upravni kreativni direktor Dorset pozorišnog festivala u Vermontu poznavao je Vilijamsa godinama kao člana tijesno povezane zajednice i smatrao ga je prijateljem.

"Ovde sam da se izvinim i preuzmem odgovornost za ovu tragičnu nesreću", rekao je on sudu.

Vilijamsov sin Gil (32) nosio je očev sako i direktno je razgovarao sa Kosom, kojeg je upoznao prije nesreće. Porodica nije željela da podnese tužbu niti da Kos ode u zatvor, rekao je on.

"Opraštam ti i nadam se da ćeš i ti oprostiti sebi", rekao je, ali je takođe dodao da "zaista bih volio da mi nisi ubio oca. Zaista sam to morao da kažem."

Gil Vilijams je rekao da je otac bio sve za njihovu porodicu i izuzetna osoba koja je živjela punim plućima, i da je sada teško shvatiti kako dalje.

Njegov otac mu je dao motocikl dan prije nesreće i on je bio "najbezbjednija osoba na svetu", rekao je Gil Vilijams.

"Veoma je teško da se ovo desilo zbog nečijeg nemara", rekao je on, pozivajući ljude da mnogo ozbiljnije shvate vožnju i da paze na motocikliste.

Naglas su pročitane izjave Vilijamsove supruge Pem i njegove kćerke, koje obe nisu prisustvovale sudskom ročištu. Pem Vilijams je u izjavi navela da je to bila tragična nesreća i da se nada da Kos može sebi da oprosti.

"Naši životi nikada neće biti isti, naša porodica je razbijena i postoji ogromna rupa koja se ne može popuniti", napisala je Pem Vilijams u svojoj izjavi.

Kćerka Eli Vilijams napisala je u svojoj izjavi da je u ovom trenutku bila previše ljuta i povređena da bi oprostila Kosu, ali se nada da će to učiniti u budućnosti.

"Nikada više neću osjetiti očev zagrljaj; da mogu ponovo da dobijem njegov savjet, da ga upoznam sa svojim budućim mužem, da me provede niz prolaz, da ga upoznam sa mojim bebama i da zaplače kada svom prvom sinu dam ime po njemu", rekao je advokat čitajući njenu izjavu.

Kos se prvobitno izjasnio da nije kriv po optužbi za teško nesavjesno djelovanje koje je rezultiralo smrću. Da je osuđen za tu optužbu, mogao je da bude osuđen na do 15 godina zatvora, prenosi b92.

Skoro 50-godišnja karijera Ričarda Trit Vilijamsa uključivala je glavne uloge u TV seriji "Evervud" i filmu "Kosa". Pojavio se u više od 120 TV i filmskih uloga, uključujući filmove "Orao je sleteo", "Princ grada" i "Bilo jednom u Americi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije