Film i serije

Vuk Kostić: Jasenovački logor za djecu žig i sramota za NDH

Vuk Kostić: Jasenovački logor za djecu žig i sramota za NDH
Foto: IMDb | Vuk Kostić: Jasenovački logor za djecu žig i sramota za NDH

BANJALUKA - Lavina koja se podigla oko filma “Dara iz Jasenovca” još se ne stišava, a jedan od najpopularnijih svjetskih sajtova posvećenih filmovima, IMDB, onemogućio je ocjenjivanje ovog filma. Jedan od razloga je iznenadan rast broja ocjena koje su počele da pristižu posljednjih dana za ovo ostvarenje Predraga Antonijevića, iako film još nije prikazan u bioskopima.

U trenutku kad je obustavljeno glasanje na pomenutom sajtu, film je imao nekoliko hiljada ocjena, i prosječnu ocjenu 9,4, što je blizu maksimuma. Nakon negativnog osvrta u američkom časopisu "Varajeti", krenule su negativne ocjene filma na pomenutom sajtu što je i bio cilj članka, a na društvenim mrežama je pokrenuta akcija davanja maksimalnih i minimalnih ocjena za film među Srbima i Hrvatima.

Glumac Vuk Kostić govoreći za “Glas Srpske” o “Dari iz Jasenovca” u kojoj igra ustašu Miroslava Filipovića, kazao je da napadi na film ne treba da nas začude.

- Ne zaboravimo da su Amerikanci bombardovali srpski narod 1999. godine. Ta prepucavanja oko glasanja nas uopšte ne interesuju. Ali razumem ih donekle, jer stvarno je veliki žig i sramota za NDH da su imali logor za decu - istakao je Kostić.

Ocjena na najpopularnijem sajtu često nije mjerilo kvaliteta, ali je značajan podsticaj za to da li će neko ko u inostranstvu prvi put čuje za neki film odlučiti i da ga pogleda.

Premijera “Dare iz Jasenovca”  u domaćim bioskopima najavljena je za april, a Radio-televizija Srbije otkupila je prava za emitovanje filma i serije, koji će biti prikazani nakon što film prođe bioskopsku distribuciju. Film će u petak biti prikazan u SAD.

(Glas Srpske)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije