Film i serije

Vukosavljević: Otkazivanje "Balkanske međe" upliv politike u kulturu

Vukosavljević: Otkazivanje "Balkanske međe" upliv politike u kulturu
Foto: N.N. | Vukosavljević: Otkazivanje "Balkanske međe" upliv politike u kulturu

BEOGRAD - Otkazivanje projekcije filma "Balkanska međa" u Bujanovcu predstavlja cenzuru i pokušaj snažanog upliva politike u kulturu, što je opasno i neprihvatljivo, izjavio je ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević.

"Ovo je pokušaj snažnog upliva politike u kulturu, a to se nikada ne završava dobro. To nije dobra poruka. Verujem da će strasti da se smire i da će film biti prikazan, pa neka ljudi procenjuju da li im se dopada ili ne", rekao je Vukosavljević za RTS.

On je naveo da je Ministarstvo pokušavalo bezuspješno da stupi u kontakt sa direktorom Doma kulture u Bujanovcu u kojem je film trebalo da bude prikazan.

"Javnost treba da zna da Ministarstvo kulture ne može nekim drugim merama da interveniše jer je reč o Domu kulture u Bujanovcu, čiji je osnivač lokalna samouprava", kaže Vukosavljević.

On je dodao da će Ministarstvo nastaviti da pokušava da stupa u kontakt sa lokalnim vlastima, da bi ta greška bila ispravljena.

Dom kulture u Bujanovcu otkazao je, bez obrazloženja, najavljenu projekciju filma "Balkanska međa", koji je inspirisan ratnim događajima na Kosovu i Metohiji 1999. godine.

Prikazivanje je otkazano bez obzira na činjenicu da je postojalo veliko interesovanje publike za ovaj film.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije