Film i serije

Zadra: Kustendorf je trampolina za mlade talente

Zadra: Kustendorf je trampolina za mlade talente
Foto: Tanjug | Zadra: Kustendorf je trampolina za mlade talente

Italijanski producent Flaminio Zadra smatra da je "Kutendorf" odlična odskočna daska za mlade autore, da je zabluda da film na engleskom bolje prolazi na tržištu i da je neizvjesno kako će se oporaviti filmska industrija poslije pamdenije korona virusa.

Zadra je u izjavi za Tanjug rekao da je postao "veteran 'Kustendorfa'" sa pet dolazaka posljednjih osam godina, i ističe da se radi o jedinstvenom festivalu po atmosferi i načinu spajanja ljudi.

"Ovo je jedini festival kratkog filma kog posjećujem. Atmosfera je specijalna, intimna, kao da ste među porodicom u ovom selu. Srećete ljude svaki dan, svaki čas i odmah se povezujete", rekao je Zadra.

Prema njegovim rečima, "Kustendorf" je "dobro mesto za uspostavljanje kontakata i rad bez stresa, fantastičan je i svi bi trebali doći ovde prije ili kasnije".

Zadra je ocijenio da je kvalitet kratkih filmova mladih autora prikazanih na "Kustendorfu" "u prosjeku veoma visok i selekcija je najboljih dolazećih talenata".

"Ovaj festival je kao dobra trampolina. I garant je kvaliteta - kad ste ovde sa kratkim filmom znači da imate šta reći... Čast je biti izabran za ovaj festival i odavde učiniti naredni korak", istakao je producent.

"Kažu da će kad napraviš film na engleskom tržište biti naklonjenije. To je pogrešno. Nije tako", ističe Zadra.

Pojašnjava da je u mnogim evropskim zemljama film je sinhonizovan, kao u Italiji, tako da gledaocima nije bilo bitan originalni jezik filma, dodao je Zadra.

Upitan kako gleda kao producent na budućnost filmskog tržišta, uzdrmanog poslije dve godine pandemije kovida, Zadra kaže da "nema pojma" i da svako ko kaže drugačije - laže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije