Film i serije

Zafranović u Banjaluci predstavlja film "Djeca Kozare"

Zafranović u Banjaluci predstavlja film "Djeca Kozare"
Foto: N.N. | Zafranović sutra u Banjaluci predstavlja film "Djeca Kozare"

BANJALUKA - Reditelj Lordan Zafranović predstaviće sutra u Banjaluci filmski projekat "Djeca Kozare", najavljeno je iz Udruženja filmskih radnika "Vizantija".

Predstavljanje projekta zakazano je za 12 časova u Kulturnom centru Banski dvor, a zbog epidemiološke situacije organizovano je samo za predstavnike medija.

Jedan od najvećih hrvatskih, eks-jugoslovenskih i evropskih filmskih autora Lordan Zafranović kaže da priželjkuje da snimanje filma "Djeca Kozare" počne na jesen ove godine te poručio da nije spreman ni na kakve kompromise i takozvana ublažavanja. Zafranović je naglasio da bi posebno želio da u filmu igraju glumci Nikola Kojo i Anica Dobra, te da premijera bude na Festivalu u Kanu. On je istakao i da će djecu u filmu glumiti mališani s Kozare, na kojoj se ta drama i dešavala.

"Cijeli film će biti sniman na području Kozare. Na samom stratištu. Sa druge strane Une sagradićemo logor, koji bi mogao biti neka vrsta edukativnog centra za posjetioce, studente i istraživače", rekao je Zafranović.

On je ukazao i na sjajan scenario Arsena Diklića, koji je pisan prije 30 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije