Film i serije

Zarić: Likovi u Besi gaze i žive do poslednjeg daha

Zarić: Likovi u Besi gaze i žive do poslednjeg daha
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić | Zarić: Likovi u Besi gaze i žive do poslednjeg daha
Tanjug

Glumica Milica Zarić govorila je o tome kako se pridružila ekipi serije "Besa" u drugoj sezoni.

Zarić je rekla da njena uloga "nije ogromna, ali je vrlo značajna" pošto igra Veru Koci suprugu Petrita Kocija, kog tumači Miloš Timotijević.

"Ima dosta manje ženskih likova u serijalu tako da sam posle mukotrpnog kastinga osvojila ulogu i veoma mi je drago zbog toga. Baš sam srećna i počastvovana", istakla je Zarić.

Prema njenim riječima, Petrit Koci u prvoj sezoni je imao specifičan odnos sa ženama, odnosno nije se upuštao u neki dublji odnos, nego je to bilo "na nivou avanture i ljubavnih izleta".

"U jednoj sceni sa Divnom je imao obrazloženje, da ga je u stvari devojka s kojom je imao ozbiljnu vezu ostavila, pošto su se verili. On je bio suviše Albanac. To je ta devojka, njegova ljubav iz mladost. Tako da se nalaze, mi ne vidimo kako su se ponovo sreli, ali to je ta žena", rekla je Zarić.

Glumica je istakla da su tokom snimanje "Bese" bili "zaista fantastični produkcioni uslovi za naše okvire, koji vam omogućuju da se bavite svojim poslom na najbolji mogući način".

"Vrlo je zanimljivo i inspirativno što su glumci iz mnogo zemalja i svi se prepoznajemo. Svi smo iz iste priče. Taj naš filmski i pozorišni svet - vi zaista pripadate jedni drugima, jer živite za istu stvar", naglasila je Zarić.

Prema njenim riječima, jedna od stvari koja izdvaja "Besu" iz ostale serijske produkcije su likovi koji su "jako budni, nema letargičnih, uspavanih, koji su odustali od života". Kako je rekla, likovi su "puni strasti, ambicija, želja, koji gaze, žive i do posljednjeg daha".

"Jedan od najvećih izazova je bio da uspostavim odnos s Timotijevićem, koji igra Petrita koji je kompilikovan. To je izuzetno ostvarena poslovna žena. Par koji se jako dobro poznaje, u specifičnim su okolnostima. Gradimo taj odnos na malom prostoru, s malo izgovorenih reči, a puno treba da se odigra tako da je to bio izazov", rekla je Zarić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije