Film i serije

Završena 12. Revija ruskog filma

Završena 12. Revija ruskog filma
Foto: Pixnio | Završena 12. Revija ruskog filma

BRČKO - Filmom "Palma" u Brčkom je završena 12. Revija ruskog filma koju je organizovala Svetosavska omladinska zajednica /SOZ/ u saradnji sa Amabasadom Ruske Federacije u BiH.

Savjetnik ruske Ambasade za naučnu, kulturnu i obrazovnu saradnju Jurij Pičugin rekao je sinoć da su svi prikazani filmovi iz novije produkcije, a da je film "Palma" istinita, emotivna priča o psu iz sredine sedamdesetih godina prošlog vijeka u Sovjetskom savezu.

Pičugin je istakao da je Brčko jedini grad u BiH u kojem se neprekidno, 12 godina održava revija ruskog filma.

"Ambasada Ruske Federacije potpuno podržava ovu divnu inicijativu SOZ-a u Brčkom. Smatramo da to na najbolji način odražava kulturnu otvorenost i multinacionalni karakter distrikta, dok s druge strane odražava bratski karakter Srpske i Ruske pravoslavne crkve koje podržavaju naše neraskidive kulturne i duhovne veze na Balkanu", istakao je Pičugin.

Revija ruskog filma počela je 27. novembra, a prikazano je pet filmova iz ruske kinematorafije koji su nastali u posljednjih nekoliko godina.

Koordinator SOZ-a Brčko Kristijan Đokić rekao je da je zadovoljan posjetom reviji i ponosan na ovaj višegodišnji projekat.

"U suštini ove revije su duhovna i kulturna veza srpskog i ruskog naroda i mi to pokušavamo da održimo. Nadam se da ćemo u saradnji sa ambasadom Ruske Federacije uspjeti da oživimo i druge projekte", rekao je Đokić novinarima uoči zatvaranja revije.

Poslanik u Skupštini Brčko distrikta Srđan Blažić rekao je da je ova revija dokaz da je Brčko slobodan i grad svih ljudi koji šire mir, te se nada da će se ova i slične manifestacije nastaviti da organizuju i u budućnosti, uz podršku Skupštine i Vlade distrikta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije