Film i serije

Završeno snimanje treće sezone "Bridžertona"

Završeno snimanje treće sezone "Bridžertona"
Foto: N.N. | Završeno snimanje treće sezone "Bridžertona"

Svjetske medije preplavila je vijest da je završeno snimanje treće sezone popularne serije "Bridžerton", a iako "Netflix" nije objavio početak emitovanja, pretpostavka publike je da će se nova sezona pojaviti na proljeće 2023. godine.

Podsjećamo, serija se temelji na istoimenoj seriji romana američke spisateljice Džulije Kvin, koje je adaptirala Kris van Duzen.

Radnja je smještena u početak druge decenije devetnaestog vijeka i vrti se oko aristrokratske porodice Bridžerton, koja je živjela u Londonu. Osmoro bliskih braće i sestara ove porodice traži ljubav i sreću među londonskom elitom.

Ono što je poznato jeste da će treća sezona na male ekrane prenijeti događaje iz knjige "Romantični gospodin Bridžerton", koja je četvrta u nizu serijala, a koja je objavljena 2002. godine.

Ova  knjiga obrađuje odnose između Penelope i Kolina. Službeni sinopsis treće sezone otkriva da je Penelopa, koja je žudjela za Kolinom još od prve epizode serije, konačno odustala od svoje dugogodišnje zaljubljenosti u njega.

"Penelopa Federington je odustala od Kolina Bridžertona nakon što je čula njegove omalovažavajuće riječi o njenoj prošlosti. Ipak, istovremeno odlučuje kako je pravo vrijeme za udaju, no njeni pokušaji na bračnoj berzi spektakularno propadaju. U međuvremenu, Kolin se vratio sa svojih ljetnih putovanja s novim izgledom koji doprinosi povećanju društvene popularnosti. Nakon prvobitnog uzleta ostaje obeshrabren kada shvati da ga Penelopa, jedina osoba koja ga je uvijek cijenila zbog njega samoga, više ne doživljava na isti način", ističe se u sinopsisu treće sezone popularne serije. Razrješenje njihovog odnosa, kažu dalje u sinopsisu, predstavljaće okosnicu radnje nove sezone.

"Usput će se stvoriti brojni neočekivani problemi, koji će glavnoj junakinji Penelopi samo zakomplikovati čuvanje tajne o njenom alter egu Ledi Viseldaun", zaključuje se u pomenutom sinopsisu.

U naslovnim ulogama Penelope i Kolina publika će ponovo imati priliku gledati Nikol Kohlan i Luka Njutona, ali nova sezona donosi i nova lica, plus jednu glumačku izmjenu. Naime, ulogu Frančeske Bridžerton umjesto Rubi Stoks, koja je igrala u prvoj i drugoj sezoni, igraće Hana Dod.

Iako su bile takve želje gledalaca, ni u trećoj sezoni se neće vratiti Rege-Žan Pejdž, koji je u prvoj sezoni igrao Sajmona Baseta, markantnog vojvodu od Hastingsa.

Inače, serija "Bridžerton" premijerno je prikazana prije ravno dvije godine i dobila je uglavnom pozitivne kritike.  Debitovala je na prvom mjestu u 92 zemlje u kojima je dostupan "Netflix", a takođe bila je najgledanija serija u SAD tokom tri sedmice nakon premijere. Sa 625,49 miliona pregledanih sati, postala je najgledanija serija na engleskom jeziku za "Netflix", sve dok druga sezona nije oborila rekord, koja je imala više od 656,16 miliona pregledanih sati.

Sama statistika govori da su očekivanja autora serije velika i od treće sezone.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije