Film i serije

Zbog grešaka glumci se utapali, bili obješeni i na intenzivnoj

Zbog grešaka glumci se utapali, bili obješeni i na intenzivnoj
Foto: N.N. | Zbog grešaka glumci se utapali, bili obješeni i na intenzivnoj

Na filmskom setu stvari nekad krenu u pogrešnom smjeru, a najbolji dokaz za to je slučajna smrt Brendona Lija, kojeg je na snimanju filma "Vrane" upucao kolega. Naime, u pištolju koji je trebalo da bude napunjen lažnim mecima, ćorcima - našao se pravi metak. "BuzzFeed" je sačinio listu filmskih scena koje su pošle naopako.

Brendan Frejzer zamalo obješen tokom snimanja "Mumije"

"Ubili su me na 18 sekundi. Pomislio sam da ću zadržati dah i nešto je pošlo naopako. Sljedeće što znam, budio sam se", priznao je Frejzer nedavno, a ispostavilo se kako lažno vješanje nije sigurno kao što zvuči.

"Mumija" u kojem je glumio Frejzer je američki avanturistički film iz 1999. godine kojeg je napisao i režirao Stiven Somers, dok su se u glavnim ulogama pored Frejzera pojavili i Rejčel Vajz, te Arnold Voslo u ulozi reanimirane mumije.

Margaret Hamilton se zapalila tokom snimanja "Čarobnjaka iz Oza"

Margaret Hamilton, koja je glumila zlu Vješticu Zapada, tokom svog prvog pojavljivanja u filmu zbog kvara na vratima ostala je izložena aktivnom pirotehničkom uređaju i završila s opekotinama trećeg stepena. Film "Čarobnjak iz Oza" se zasniva na knjizi L. Frank Bauma, "Čarobnjak iz Oza". Film je snimljen u boji, s neviđenim posebnim efektima za to doba. Tokom godina je postao vrlo poznat i popularan.

Šon Astin stao je na staklo tokom snimanja "Gospodara Prstenova"

Slično kao kod "Čarobnjaka iz Oza", na setu trilogije "Gospodara prstenova" bilo je brojnih povreda. Naime, Šonu Astinu komad stakla je probio stopalo kada je ulazio u vodu.

"Noga mu je bila potpuno zabijena na taj komad stakla. Bili smo na dobrih sat i po vožnje do grada. Zvali smo helikopter", rekao je reditelj Piter Džekson.

"Gospodar prstenova: družina prstena" je fantastični pustolovni film Pitera Džeksona iz 2001. i prvi iz trilogije "Gospodar prstenova".

Ajla Fišer utapala se ispred publike u filmu "Velika iluzija"

Ideja utapanja užasna je sama po sebi, ali dodajte sobu punu ljudi koji vas gledaju i imate noćnu moru. To je bila realnost za Ajlu Fišer tokom snimanja komplikovane scene s magičnim trikom.

"Iako sam imala brzootpuštajući magnetski lanac na lisicama, lanac koji mi je išao između nogu se zapetljao i nije mogao da se slomi. Svi su mislili da sjajno glumim. Ekipa je shvatila šta se događa tek nakon nekoliko minuta", rekla je Fišerova.

Silvester Stalone bio na intenzivnoj pet dana nakon snimanja "Rokija IV"

Dolf Lundgren zaista je istukao Stalonea na setu jer je ovaj mislio da je to dobra ideja.

"Hej, imam ideju, prvih 45 sekundi pokušaj zaista da me nokautiraš, ali zaista pokušaj", rekao mu je Stalone. Slavni glumac Lunger je poslušao kolegu Stalonea i silinom svojih udaraca poslao Rokija u bolnicu.

"Udario me nekoliko puta i sljedeće što znam - nalazim se na intenzivnoj njezi pet dana. Pogodio me u srce toliko jako da je počelo da otiče", prisjetio se Stalone.

Linda Hamilton izgubila sluh tokom snimanja "Terminatora 2"

Tokom snimanja scene u kojoj bježi iz bolnice Linda Hamilton je napravila jednostavnu grešku - zaboravila je čepiće za uši, što je imalo ozbiljne posljedice.

"Do današnjeg dana imam ozbiljnih problema sa sluhom na jednom uvetu. Snimali smo scenu u liftu. Vrata su se zatvorila, imali smo sačmarice, počelo je pucanje i odjednom sam bila u agoniji. Pala sam na koljena od bola, mislila sam da sam upucana. Buka je bila toliko intenzivna, tako ekstremna. Nikad to neću zaboraviti", rekla je Hamiltonova.

Meril Strip se zamalo utopila tokom snimanja "Divlje rijeke"

Meril Strip, koja je mnoge svoje akrobacije izvodila sama, reditelju "Divlje rijeke" je rekla da je umorna, ali on je tražio još jedan pokušaj.

"Brod je pao u rupu i okrenuo se i pala sam u rijeku. Sjećam se kako sam tonula na dno i hladne vode koja me vukla dublje. Prva pomisao bila mi je, ako poginem - suprug će mi na set doći s mačetom", rekla je Meril Strip.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije