Književnost

Dječije pozorište RS donijelo dar bibliotekama

Dječije pozorište RS donijelo dar bibliotekama
Foto: N.N. | Dječije pozorište RS donijelo dar bibliotekama

BANJALUKA - Biblioteke Centra "Zaštiti me" i Doma za nezbrinutu djecu "Rada Vranješević", kao i 26 osnovnih škola postaće bogatije za po 10 primjeraka knjige "Medna kaša grofice Berte" Aleksandra Dime, zahvaljujući nesebičnoj podršci Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS).

Knjiga Aleksandra Dime, u prevodu Ranka Risojevića, a koja je "nastala" nakon realizacije  predstave "Koboldi", je izdavački poduhvat Dječijeg pozorišta RS u 2020. godini, s namjerom  da ovim, konkretnim poklonom djeci priušte knjigu za trajnu uspomenu na godinu koja je bila jednako teška za sve.

"U znak zahvalnosti za radost koju nam priuštite svakim dolaskom mališana u DP RS i želju da naša sala što prije bude puna malih gledalaca koji nas obogaćuju osmijesima, te radoznalošću i zapitanošću pred životom i svijetom motivišu da budemo još bolji u svom poslu, poklanjamo vašoj biblioteci deset primjeraka knjige. Želja nam je da ovim poklonom vašoj školi priuštimo kvalitetno štivo u kome će uživati učenici, ali i učitelji, nastavnici i roditelji", pisalo je u pratećem pismu DP RS upućenom školama.

Iz DP RS dalje navode da je "Medna kaša grofice Berte" topla i nesvakidašnja priča sa snažnom porukom koja će ostati urezana u pamćenju najmlađih, i unijeti dašak čarolije u ove, za sve pomalo tmurne i neizvjesne dane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije