Književnost

Pratite nas na Google news

Marčelo u Kotor Varošu predstavio svoj književni rad

Marčelo u Kotor Varošu predstavio svoj književni rad
Foto: N.N. | Marčelo u Kotor Varošu predstavio svoj književni rad
Srna

​KOTOR VAROŠ - Marko Šelić Marčelo, poznati reper i pisac, promovisao je u Kotor Varošu svoj književni rad.

Govoreći o odnosu društva prema kulturi, Šelić je rekao da sve države bivše Jugoslavije moraju shvatiti da se ova oblast mora "njegovati kao biljka".

"U društvu na književnost i kulturu gledaju kao na nešto što nije profitabilno odmah i zato svi izbegavaju da im to bude životni poziv. Zbog toga se i sve svodi na mukotrpan rad pojedinca, koji mora sve oko sebe bukvalno vući za rukav da bi nešto postigao", smatra Šelić.

On kaže da je sadašnjeg savremenog čitaoca potrebno "očarati" u prvih 20 stranice knjige.

"Zato se trudim da se u svaku knjigu, pesmu, album ili priču unesem maksimalno i uradim sav posao najbolje što mogu u tom trenutku. Tada sam siguran da to mogu da pokažem ljudima", smatra Šelić.

On je istakao da bi se treća knjiga trilogije "Malterego" pred čitaocima trebala naći krajem ove godine.

Popularni reper je do sada objavio nekoliko muzičkih albuma, a kao hitovi su se izdvojili "Kuća na promaji", "Šarada", "Pozorište", "Novi Vavilon", "Sindrom pepeljuge" i mnoge druge.

Njegova prva objavljena knjiga je roman "Zajedno sami", zatim objavljuje zbirku kratkih priča "O ljudima, psima i miševima". Pored toga objavljivao je veliki broj kolumni i kratkih priča u raznim novinama.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije