Književnost

Otvaranje "Imperativa" u znaku Bekima i knjige o Banjaluci

Otvaranje "Imperativa" u znaku Bekima i knjige o Banjaluci
Foto: N.N. | Otvaranje "Imperativa" u znaku Bekima i knjige o Banjaluci

BANJALUKA - Promocija reizdanja knjige "Banjaluka u putopisima, zapisima i legendama" autora Mate Džaje, otvaranje izložbe "Sto knjiga o Banjaluci" i program posvećen radu književnika Bekima Sejranovića obilježiće otvaranje Trećeg festivala književnosti "Imperativ" 15. jula u Kulturnom centru Banski dvor.

Promocija knjige koja je pogled na ljepotu i istoriju Banjaluke i Krajine, te njenih stanovnika kroz oči velikih francuskih, ruskih, engleskih, njemačkih, turskih i naših putnika i putopisaca i otvaranje izložbe monografija održaće se u 18 časova u Velikom izložbenom salonu Banskog dvora. Ovi događaji organizovani su u saradnji s Antikvarijatom "Ramajana".

Veče posvećeno književnom radu Bekima Sejranovića biće održano u 20 časova u Koncertnoj dvorani Banskog dvora. O Bekimu, koji je bio jedan od osnivača Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ" i umjetnički direktor ovog festivala, razgovaraće novinar i književni kritičar Đorđe Krajišnik i Ivan Bevc, direktor Izdavačke kuće "Booka" iz Beograda. Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za svaki programski sadržaj je ograničen na 50 posjetilaca. Obavezno je nošenje maske i dezinfekcija ruku na ulazu u Banski dvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije