Književnost

Počinju "Dani čitanja"

Počinju "Dani čitanja"
Foto: N.N. | Počinju "Dani čitanja"

BANJALUKA - Kampanja "Čitajmo zajedno" počeće sutra "Danima čitanja", koje će u 10 časova u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" u Zalužanima otvoriti Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS.

Povodom "Dana čitanja" u Srpskoj učenici i nastavnici ove škole pripremili su prigodan program, a Trivićeva će razgovarati sa učenicima trećeg razreda ove škole o značaju čitanja i pročitati im priču.       

U okviru "Dana čitanja" u Republici Srpskoj sve škole organizovaće nastavne i vannastavne aktivnosti sa ciljem popularizacije čitanja. Prigodne aktivnosti biće upriličene i u svim bibliotekama u Republici Srpskoj, a pomoćnica ministarke za kulturu Tanja Đaković će tim povodom danas u 10 časova posjetiti Narodnu biblioteku Trebinje, gdje će čitati okupljenim učenicima. 

Ambasadori ovogodišnje kampanje "Čitajmo zajedno" su književnici Milan Rakulj i Milanka Blagojević. Rakulj će poeziju govoriti učenicima jednog razreda Elektrotehničke škole u Banjaluci u srijedu, 24. novembra, dok će Blagojevićeva književno druženje sa učenicima jednog razreda Gimnazije Srednjoškolskog centra Šamac organizovati 25. novembra. Kampanju je podržala i književnica Aleksanra Čvorović, koja će književni čas sa jednim razredom učenika OŠ "Zmaj Jova Jovanović" Banjaluka imati 26. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije