Književnost

Promocija zbirke "Pjesme" Hristine Mrše u Banjaluci

Promocija zbirke "Pjesme" Hristine Mrše u Banjaluci
Foto: Imperativ | Promocija zbirke "Pjesme" Hristine Mrše

BANJALUKA - Promocija zbirke poezije "Pjesme" autorke Hristine Mrše održaće se sutra veče u 19 časova u Vijećnici Banskog dvora. O zbirci će govoriti recenzentkinja Radana Lukajić i autorka, a moderator će biti Marija Pejić.

Ovaj događaj organizuje Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ" u saradnji s Kulturnim centrom Banski dvor.

"Zbirka pjesama Hristine Mrše, nazvana nepretencioznim nazivom 'Pjesme', okuplja 22 pjesme ove po godinama mlade pjesnikinje, ali koje svjedoče o već jasno uobličenom pjesničkom senzibilitetu, te o nespornom talentu koji će zasigurno obogatiti pjesničku scenu ovih prostora, a i šire", navela je u recenziji Lukajićeva.

U predgovoru knjige književnica Gordana Vlajić napominje da upoznavati Hristinin književni rad predstavlja kontinuirano iznenađivanje i radovanje. "Ushićena mogućnošću da ostavim zapisanim i potpisaću: 'Kao što je rekla Vislava Šimborska, inspirisana Vermerovom slikom 'Mlekarica', svojevremeno zapisala da ovaj svet ne zaslužuje potpunu propast sve dok ona žena u Kraljevskom muzeju, u naslikanoj tišini i usredsređenosti, iz dana u dan sipa mleko iz bokala u činiju, tako sam potpuno uverena da ovom svetu, uz Hristinu predstoje nove vislavešimborske i nove nobelovke koje će se zvati hristine".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije