Književnost

Promovisana knjiga "Priče iz bonsai vrta"

Promovisana knjiga "Priče iz bonsai vrta"
Foto: Srna | Promovisana knjiga "Priče iz bonsai vrta"

PRIJEDOR - U Prijedoru je večeras promovisana zbirka kratkih priča autora Duška P. Sekulića pod nazivom "Priče iz bonsai vrta" koju čini četrdesetak kratkih priča.

Sekulić je naveo da najčešće piše o svakodnevnici koja ga okružuje i da je metafora neka suština kojom se bavi tako da priče tako treba i čitati.

"Samim tim što su to kratke priče, to su neke makete, a čitaocima je dozvoljeno da ih tumače šaroliko, da probaju da ih nastave, ali isto tako neće pogrešiti i ako stanu na mestu na kom sam ja stao", rekao je ovaj autor iz Sombora, prenosi Srna.

Recenzent knjige Nemanja Kartalija izjavio je da knjiga ima pregršt svakodnevnice i da svaki čitalac može da se u ponekoj priči prepozna.

Bibliotekar Zavičajne zbirke Narodne biblioteke "Ćirilo i Metodije" Vedrana Tošić izjavila je da je knjiga "Priče iz bonsai vrta" prošla na konkursu ove ustanove za izbor i promociju publikovanih djela zavičajnih autora prijedorske regije.

"Radi se o veoma interesantnim kratkim pričama i nama je drago što i dalje nastavljamo da promovišemo djela naših zavičajnih stvaralaca i tako obogaćujemo našu zavičajnu zbirku", rekla je Tošićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije