Književnost

Raspisan konkurs za dodjelu nagrade "Mak Dizdar"

Raspisan konkurs za dodjelu nagrade "Mak Dizdar"
Foto: N.N. | Raspisan konkurs za dodjelu nagrade "Mak Dizdar"

STOLAC - Festival kulture "Slovo Gorčina" raspisalo je konkurs za dodjelu književne nagrade "Mak Dizdar" za prvu neobjavljenu zbirku poezije mladim pjesnicima. Pravo učešća na konkursu imaju autori do 35 godina starosti koji pišu na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili crnogorskom jeziku i nemaju objavljenu zbirku pjesama.

Rukopise je potrebno dostaviti elektronskom poštom, u PDF formatu, na mail: [email protected]. Rok za dostavu je 31. maj 2020. godine. Unutar rukopisa ne smiju biti navedeni ime i prezime autora, a svi lični, kao i kontakt podaci dostavljaju se u popratnom mailu.

Proglašenje pobjednika konkursa i dodjela nagrade "Mak Dizdar" održaće se u okviru festivala, 24. jula, kada će biti promovisana i zbirka poezije prošlogodišnjeg dobitnika nagrade "Mak Dizdar" Vernesa Subašića, "Papagaj sloboda".

"Slovo Gorčina" je manifestacija koja nudi priliku za okupljanje sa sadržajima koji mogu biti i poezija, i muzika, i slika, i film, i filozofija, i istorija, i svi drugi mediji ljudskog duha. Dobitnik prve nagrade dobiće 500 evra, statuetu Gorčina i objavljivanje nagrađene zbirke pjesama, drugonagrađeni će dobiti 250 evra, a dobitnik treće nagrade 150 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije