Književnost

"Srpsko pero 2020" Milanu Rakulju

"Srpsko pero 2020" Milanu Rakulju
Foto: N.N. | "Srpsko pero 2020" Milanu Rakulju

JAGODINA - Nagrada "Srpsko pero 2020" pripala je Milanu Rakulju, pjesniku iz Banjaluke, za pjesmu "Ove ću jeseni", poslatu pod šifrom "Gluvi putnik", odlučio je žiri 35. književnog festivala "Srpsko pero" u sastavu Ivan Lalović, Miodrag Petrović i Milan Jakovljević.

"Milan Rakulj se u pobedničkoj pesmi potvrđuje kao stvaralac visokokvalitativnog nivoa i artističke dovršenosti, koji raskošnim i retkim stilsko-jezičkim bravurama, na neponovljiv boemski način, kliče potrebu savremene individue: 'Biti svoj, biti svoj, biti svoj'. Rakulj je još jedan pobednik čuvenog festivala koji će, već sada se može sa sigurnošću reći, zauzeti značajno i sasvim posebno autorsko mesto u prostorima srpske poezije", naveo je žiri obrazlažući priznanje.

Rakulj je autor dvije knjige poezije, a neke od njegovih pjesama prevedene su na francuski, makedonski i mađarski jezik, a objavljene su u jednoj antologiji, nekoliko panorama i zbornika, te desetinama književnih časopisa.

Za prvu zbirku poezije 2010. godine nagrađen je nagradom "Stražilovo". Osim poezije bavi se i novinarstvom. Trenutno je zaposlen kao novinar redakcije za kulturu "Nezavisnih novina" iz Banjaluke. Član je Udruženja književnika Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije