Književnost

U četvrtak promocija romana "Što na podu spavaš" Darka Cvijetića

U četvrtak promocija romana "Što na podu spavaš" Darka Cvijetića
Foto: N.N. | U četvrtak promocija romana "Što na podu spavaš" Darka Cvijetića

Promocija romana "Što na podu spavaš" Darka Cvijetića biće održana sutra s početkom u 20 časova u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci. Sa Darkom će razgovarati Stevo Grabovac.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za svaki programski sadržaj je ograničen na 50 posjetilaca. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

"Ako si odlučio biti pisac, onda si odlučio o sebi govoriti ono što se među pristojnim svijetom ne govori, odlučio si pisati ono što se ne može i ne smije napisati, odlučio si liječiti svijet tako što ćeš ubijati sebe. Zatajiš li, nećeš više biti pisac. Književnost Darka Cvijetića hrabar je i uzaludan trud da se razumije drugog i da se ima srca za njegovu patnju. A ljudi vole kada su žrtve, u tome uživaju više nego u ičemu drugom u životu, ali ih tuđa patnja ugrožava i ponižava. Ako i taj drugi pati, tada je i on žrtva. A ako je već žrtva, onda mora da negdje postoji i onaj koji ga je učinio žrtvom", rekao je o ovom romanu Miljenko Jergović.

Naveo je i da ljude vrijeđa i sama pomisao da su odgovorni za patnju drugih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije